Μαθαίνουμε πως γράφεται ένα δελτίο τύπου…

Σαράντα χρόνια δημοσιογράφος (σ.σ. επιμένω να το υπενθυμίζω, γιατί έχει την αξία του) και διαρκώς μαθαίνω, από κάποιους τύπους ή τύπισσες που έχουν μάθει περισσότερα γράμματα από μένα, αλλά και περισσότερα μυστικά της τέχνης της δημοσιογραφίας… Μαθαίνω λοιπόν απ’ το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αρταίων, πως γράφονται τα δελτία τύπου ή οι επίσημες ανακοινώσεις ενός Δήμου.
Προσέξτε για να μάθετε… Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και ακολούθως εκδίδεται η επίσημη ανακοίνωση, για να πληροφορήσει τους δημότες την απόφαση που έλαβε το κορυφαίο όργανο του Δήμου. Όπως συνέβη προχθές, που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ζητήσει την ίδρυση και λειτουργία του αγροτοδιατροφικού πάρκου και όπως θα δείτε στην σελίδα 13, σ’ αυτή την μαραθώνια συνεδρίαση, μίλησε ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και παραβρέθηκαν (σ.σ. πάντα σύμφωνα με το δελτίο τύπου) εκτός των δημοτικών συμβούλων πάνω από είκοσι νοματαίοι, για τους οποίους δεν εξηγεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση, τι ακριβώς έκαναν…
-Μήπως παρακολουθούσαν τι έλεγε ο δήμαρχος και χειροκροτούσαν;
Απ’ την επίσημη ανακοίνωση, το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι όλοι παρακολουθούσαν και χειροκροτούσαν.
Αν όμως όσοι, εκ των δημοτικών συμβούλων, πήραν μέρος στην συνεδρίαση και κατέθεσαν άποψη και πρόταση, δεν ενοχλούνται απ’ την πρωτοφανή υποτίμησή τους, τότε πολύ σωστά κάνει το γραφείο τύπου του Δήμου Αρταίων και δεν εκδίδει ανακοινώσεις, αλλά ύμνους στην αυτού μεγαλειότητα, τον δήμαρχο Αρταίων.
Άξιος και ο μισθός(!) της κυρίας που έχει την ευθύνη του γραφείου τύπου…