Αμβρακικός πιό κοντά, με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κορωνησίας, Πρέβεζας και Βόνιτσας

Αξίζουν έπαινοι στον αντιδήμαρχο

Αξίζουν έπαινοι στον αντιδήμαρχο Κώστα Χαρακλιά, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, σε σχέση με την ακτοπλοϊκή σύνδεσης της Κορωνησίας, με Πρέβεζα και Βόνιτσα, ίσως και Αμφιλοχία. Γιατί με τον τρόπο αυτό, βλέπει στην καρδιά του θέματος, που αφορά την τουριστική προβολή της Κορωνησίας και του Αμβρακικού συνολικά. Επίσης βλέπει, χωρίς τοπικιστικούς ανταγωνισμούς, το πως όλα τα σημεία του Αμβρακικού, έχουν να ωφεληθούν, αν η προσπάθεια είναι κοινή και δεν κάνει ο καθένας, ότι του κατέβει.

Η κίνηση του Κώστα Χαρακλιά, έγινε λίγες ημέρες πριν την διοργάνωση του 16ου Διάπλου του Αμβρακικού  και έχει τον συμβολισμό της, σ’ αυτό που αφορά στο όραμα που είχε ο καθηγητής Γιώργος Τσαφούλης, ο οποίος είχε την ιδέα για την διοργάνωση αυτή. Ο καθηγητής Γιώργος Τσαφούλης, είχε δηλώσει στην «Γ», ότι η αγωνία του ήταν και παραμένει ν’ αναδειχτεί ο Αμβρακικός, ως μία ενότητα, για την προβολή και αξιοποίηση της οποία πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί.

Το νέο δεδομένο είναι ότι ο άξιος αντιδήμαρχος Κώστας Χαρακλιάς, έθεσε το θέμα της προβολής και αξιοποίησης, σε μία απ’ τις σωστές παραμέτρους, που αφορά στο πως ο επισκέπτης της Βόνιτσας ή της άλλης πλευράς της Κορωνησίας, θα μπορεί να δει τον Αμβρακικό στο σύνολό του. Να περάσει δηλαδή, κάποιες στιγμές της ίδιας ημέρας, στην Βόνιτσα, την Αμφιλοχία, την Πρέβεζα και φυσικά την Κορωνησία. Αυτό για να γίνει σήμερα, θα χρειαστούν κάποιες ημέρες και φυσικά οι επισκέπτες του Αμβρακικού, δεν έχουν την πολυτέλεια, να περνούν πολλές ημέρες γύρω απ’ τον μοναδικό βιότοπο…

Επόμενο ζητούμενο είναι η συνεννόηση των Δήμων. Φαίνεται πως ο αντιδήμαρχος Κώστας Χαρακλιάς, τους έχει πείσει να κινητοποιηθούν όλοι μαζί, ώστε αν όχι τούτο το καλοκαίρι, το επόμενο η ακτοπλοϊκή σύνδεση να είναι πραγματικότητα και να μετρούν, όλες οι πλευρές του Αμβρακικού, μόνο θετικά αποτελέσματα, θα μετρούν.

Επιβάλλεται η ιδιαίτερη αναφορά σ’ αυτή την πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Κώστα Χαρακλιά, γιατί η συνέχεια αφορά πολλούς περισσότερους απ’ τον ίδιο. Η προσπάθεια πρέπει να στηριχτεί και σε κάποιες περιπτώσεις, πρέπει ν’ απαιτηθεί απ’ τους πολίτες και τους εκπροσώπους της… Για συγκεκριμένο λόγο. Γιατί πέρασαν χαμένες δεκαετίες και πλέον, κανένας δεν έχει την πολυτέλεια, να κοιτάζει τον Αμβρακικό και να λέει πως θα μπορούσε ν’ αναπτυχθεί. Ένα απ’ τα πολλά βήματα, που έπρεπε δεκαετίες πριν να είχαν γίνει, είναι αυτό που τώρα επιχειρεί ο αντιδήμαρχος και πρέπει η προσπάθειά του, να φέρει αποτέλεσμα άμεσα…