Μαχητής της ζωής, προσέφερε πολλά, σε όλους τους τομείς

Σε ηλικία 68 ετών, έφυγε απ’ την ζωή ο εργοδηγός Μήτσος Τρομπούκης…

Μήτσος Τρομπούκης, για την αποφυγή της συνωνυμίας, με τον έτερο γηραιότερο Μήτσο Τρομπούκη, οι φίλοι τον προσφωνούσαν με το υποκοριστικό Αζόρ… Μαχητής της ζωής, με τις μάχες που έδινε, να κερδίζονται ως αποτέλεσμα της ιδιαίτερης ευφυΐας, που είχε και καθόριζε τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής του. Ότι δημιούργησε σε σχέση με την επαγγελματική του πορεία, ήταν πετυχημένο, γιατί ο ίδιος δεν επέτρεπε στον εαυτό του και την ελάχιστη αποτυχία.

Με κοινωνική παρουσία, μοναδική… Άνθρωπος με φίλους, τους οποίους τιμούσε με κάθε τρόπο και κάθε στιγμή, μη ανεχόμενος την πονηρία, εκ της οποίας του προέκυψαν αναποδιές, αλλά τις ξεπέρασε κατά τον καλύτερο τρόπο. Με τον μοναδικό δρόμο της σκληρής εργασίας και της δημιουργίας. Όπως συνέβη και στα στερνά του βίου του, αλλά ήταν τόσο δυνατός άνδρας, που μπορεί και να τα θεωρούσε λεπτομέρεια.

Με έντονη κοινωνική και πολιτική παρουσία, πάντα στην Αριστερά… Και σ’ αυτόν τον τομέα, δεν επέτρεπε εκπτώσεις, γιατί ήταν πάντα υπέρ των καθαρών λύσεων, ειδικά για τον τόπο που έζησε και δραστηριοποιήθηκε… Για το λόγο αυτό, τον συναντήσαμε υποψήφιο σε προοδευτικούς συνδυασμούς, προτάσσοντας την αγωνία του, για το καλύτερο μέλλον του τόπου.

Αποτέλεσμα της καθαρής άποψης, που διαμόρφωνε κάθε φορά, για όλα τα θέματα που απασχολούσαν τον τόπο, χωρίς να επιθυμεί να αδικήσει κανέναν, εξ όσων είχαν και διαφορετική άποψη.

Όμως η μοίρα, δεν εκτίμησε όλα τα καλά που έφερνε μαζί του ο Μήτσος Τρομπούκης και ακόμη περισσότερο τα καλά που θα έφερνε, τα επόμενα χρόνια, όντας περισσότερο ώριμος, άρα και περισσότερο χρήσιμος. Η επάρατος νόσος τον χτύπησε πριν δύο περίπου χρόνια… Είχε ζηλευτό θάρρος για να την αντιμετωπίσει και φάνηκε κάποια στιγμή πως μπορεί να τα καταφέρει…Φευ! Την επάρατο νόσο, όσο θάρρος κι αν έχεις, όση προσπάθεια κι αν κάνεις για να τη νικήσεις, αυτή θα βρει τον τρόπο, να κάνει το κακό.

Ο Μήτσος Τρομπούκης, έφυγε απ’ την ζωή την περασμένη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, σε ηλικία 68 ετών και η εξόδιος ακολουθία εψάλη την επόμενη ημέρα στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα, όπου τον αποχαιρέτησαν εκατοντάδες συμπολίτες, οι οποίοι είχαν να θυμηθούν πολλές καλές στιγμές, με πρωταγωνιστή τον εκλιπόντα.

Έφυγε με την ικανοποίηση, ότι είδε τα δυό παιδιά του, τον Χρήστο και το Γιώργο, αποκατεστημένα, μιας και αυτή ήταν και η πρωταρχική αγωνία του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του…