Η μεγάλη προσφορά της εταιρείας του Κώστα Αλέξη

Η αποκατάσταση του Γεφυριού της Πλάκας στον Άραχθο, που είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2015 από πλημμύρες, έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η επίσημη τελετή εγκαινίων του, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Κι αυτό ακριβώς το μήνυμα, σηματοδοτούσε η προχθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο εμβληματικό γεφύρι που στέκει πάλι περήφανο.

Μάλιστα, η άρτια εκτέλεση του έργου, μοναδικού στην κατασκευή του, οδήγησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να το προτείνει για βράβευση από την Europa Nostra.

Εκείνο, όμως που δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, είναι ότι για να παραχθεί το μεγαλειώδες αυτό αποτέλεσμα, συμμετείχε και η Αρτινή Εταιρεία του Κώστα Αλέξη «Εναέριες εργασίες – Αγκυρώσεις – Αναστηλώσεις Μνημείων», η οποία και ήταν η μία εκ των τεσσάρων εργολάβων που εργάστηκαν από την αρχή μέχρι να ξαναδούμε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας στη θέση του, όπως ακριβώς το είχε χτίσει το 1866 ο αρχιμάστορας Μπέκας και το μπουλούκι του.

Μια εταιρεία που αν μη τι άλλο δείχνει ότι αποτελεί συνέχεια των μεγάλων μαστόρων της ευρύτερης περιοχής μας.

—————————————————-