Εντυπωσιασμένος από τα Τζουμέρκα ο Πρωθυπουργός

Θετικός στο αίτημα για αναστήλωση της Γέφυρας του Κοράκου

Εντυπωσιασμένος από την περιοχή, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε στις 6 το απόγευμα στα Πράμαντα, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Τζουμερκιώτη Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κ. Τσουβάλα.

Ο κ. Μητσοτάκης, που επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Τζουμέρκα αμέσως μετά την άφιξή του προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σιντελές, καθώς και φορείς της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτηση που έκανε κατά την σύσκεψη στα Πράμαντα, ήταν θετικός στο αίτημα για αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου, ενώ υποσχέθηκε στήριξη των δήμων μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης» όπως και περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα καθώς μαζί με τον τουρισμό μπορούν να αποτελέσουν την βαριά βιομηχανία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός «Γνωρίζω τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, είχα δεσμευτεί ότι θα λάβουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τις ελληνοποιήσεις, αυτό γίνεται και θα επιμείνουμε ακόμη περισσότερο. Έχουμε κάνε σημαντικά βήματα και επιδιώκουμε μία οικονομία που θα στηρίζεται στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα».

Αύριο το πρωΐ στις 8.30 ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων της Γέφυρας Πλάκας και από εκεί με ελικόπτερο θα μεταβεί στην Κέρκυρα.