ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ. Δεν λέει κάτι παραπάνω απ’ αυτό που μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει…

Είπε αλήθειες σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ART TV, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς και εξ αυτού του γεγονότος, η επιλογή να είναι αυτός, το πρόσωπο της εβδομάδας, για την εφημερίδα…
Για το Αγροτοδιατροφικό Πάρκο της Άρτας, είπε το πιό απλό, που όμως έχει παραλειφθεί απ’ τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου, να την «βγάζουν καθαρή», όσοι (σ.σ. είναι γνωστοί στους πάντες) έχουν την ευθύνη που δεν προχωράει η δημιουργία του εν λόγω πάρκου. Είναι γνωστοί, περισσότερο στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο, ποιοί θεωρούσαν το ΤΕΙ και τώρα τις πανεπιστημιακές σχολές, «τσιφλίκι» τους και λειτουργούσαν υπέρ εαυτών και μόνο.
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα, το οποίο δεν είναι άλλο, απ’ αυτό που είπε στην συνέντευξή του, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς. Η δημιουργία και η λειτουργία του Αγροτοδιατροφικού Πάρκου, είναι αποκλειστικά θέμα του Πανεπιστημίου, η διοίκηση του οποίου έχει επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για ν’ ακολουθήσουν οι γνωστές εξελίξεις.
Η προτροπή, που προκύπτει απ’ τα όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης και σε σχέση με το αγοροτοδιατροφικό πάρκο, αλλά και με όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν τον τόπο, επιβάλλει να μην κοιτάζουμε αυτό που επιθυμούν ν’ αφήνουν να διαρρέει, υπηρετώντας τα δικά τους -ίσως και περίεργα- συμφέροντα, συγκεκριμένοι επικίνδυνοι τύποι, οι οποίοι είδαν την Άρτα, ως πεδίον κονόμας λαμπρόν!
-Τι σηματοδοτεί η απόφαση ενός σημαντικού παράγοντας, όπως ο αντιπεριφερειάρχης, να μιλήσει ανοιχτά;
Σίγουρα ότι στο μέλλον, θ’ αναγκαστούν και οι υπόλοιποι τοπικοί παράγοντες, να μιλήσουν ανοιχτά και εξ αυτού του ουσιαστικού διαλόγου, θα προκύψουν εξελίξεις υπέρ του τόπου. Πρώτο θετικό δείγμα… Η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, σε σχέση με το τι γινόταν στο ΤΕΙ και τί γίνεται τώρα, εκεί στους Κωστακιούς, που κάποιοι το λένε και «πανεπιστημιούπολη».
Η συνέχεια αφορά στην επιλογή του αντιπεριφερειάρχη να μιλάει για τα θέματα που απασχολούν τον τόπο και που ο ίδιος είναι αποδέκτης, ευθυνών τις οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί και να μην έχει…
Να μιλήσει για όλα τα μεγάλα θέματα, γιατί μέχρι τώρα έχοντας ως επιλογή να μην είναι ο «μαϊντανός» σε κάθε δημόσια συζήτηση ή αναζήτηση, απέδειξε ότι δεν είναι σωστή για τα χαρακτηριστικά που έχουν οι άλλοι παράγοντες του τόπου, αλλά και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της. Πρέπει να το καταστήσεις σαφές, το τι συμβαίνει για να αντιληφθούν οι πάντες, αυτό που συμβαίνει… Τα πραγματικά γεγονότα, δηλαδή…
Από κει και πέρα, είναι επιβεβλημένη η αναφορά, στην δράση και την συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη, η οποία ξεχωρίζει, αρχικά για τον λόγο που προαναφέρουμε και ακολούθως για το ότι έχει αποφασίσει να κινείται υπέρ του τόπου, να φέρνει αποτελέσματα, αλλά να μην τα ακολουθούν οι τυμπανοκρουσίες, όπως επιλέγουν να κάνουν άλλοι παράγοντες, που δεν έχουν φέρει τόσο σημαντικά αποτελέσματα…
Παρατηρούμε ότι ο Βασίλης Ψαθάς κινείται με περισσή αγωνία, για το εμβληματικό έργο, που στην παρούσα χρονική συγκυρία, πρέπει να λάβει «σάρκα και οστά». Ο λόγος για το Διοικητήριο, για το οποίο όπως έχουμε πληροφορηθεί, θα μιλήσει ανοιχτά για το που βρισκόμαστε σήμερα και για τους λόγους που οδήγησαν στις γνωστές καθυστερήσεις. Ο ίδιος πάντως, στις συζητήσεις που κάνει, εμφανίζεται αισιόδοξος, για την τελευταία εκδοχή, που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία του Διοικητηρίου, στον χώρο του στρατοπέδου Παπακώστα, ο οποίος παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, απ’ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Κι αν αυτή είναι η υπ’ αριθμόν ένα πρόκληση, για τον αντιπεριφερειάρχη, δεν πρέπει να παραλειφθούν απ’ αυτή την αναφορά και άλλες πρωτοβουλίες, που έχει αναλάβει και αφορούν πολλά σημαντικά θέματα του τόπου, με πρώτο και καλύτερο τον πρωτογενή τομέα. Στις αναζητήσεις των ανθρώπων του χώρου, βασικός συμπαραστάτης είναι ο Βασίλης Ψαθάς και αυτό φάνηκε περισσότερο απ’ την συμπάθεια που έδειξαν στο πρόσωπό του, οι πολίτες της Άρτας.
Μπορεί να ξενίζει το σωστό, γιατί οι περισσότεροι έχουν μάθει στο λάθος και στην ζωή μ’ αυτό… Δεν είναι υπερβολικός, ούτε λέει κάτι παραπάνω απ’ αυτό που μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει. Μακροπρόθεσμα όμως αποδεικνύεται σωτήριο, μιας και έχουν ανάγκη όλες οι μικρές κοινωνίες, οι πολίτες ν’ αντιμετωπίζονται απ’ τους παράγοντες του τόπου, με φόντο την αξιοπρέπεια.
Αυτό επιχειρεί να κάνει συνείδηση και όρο λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς και μπορούμε να εκτιμήσουμε πως σ’ αυτή την χρονική συγκυρία, αυτή η σημαντική επιλογή, αρχίζει να γίνεται κτήμα και των απλών πολιτών, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να γοητεύονται απ’ τους φανφαρόνους.
Αν αυτοί οι κώδικες επικοινωνίας, ανάμεσα στους παράγοντες και τους πολίτες, καθιερωθούν, αυτή θα είναι η μεγάλη παρακαταθήκη του αντιπεριφερειάρχη…