Πέθανε ο μηχανικός Γιώργος Μάνος…

Πρωτοπόρος σε δύσκολες εποχές, με μεγάλη διάθεση προσφοράς στον τόπο…

Σε ηλικία 76 ετών «έφυγε» απ’ την ζωή χθες το βράδυ, χωρίς καμία προειδοποίηση, ο μηχανικός Γιώργος Μάνος. Βρισκόταν στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, αισθάνθηκε μια δυσφορία και μέχρι να φτάσει εκεί το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Κοφτερό μυαλό και τολμηρός άνθρωπος ο Γιώργος Μάνος, κατά την δεκαετία του ’80 είχε μεγαλουργήσει με την τεχνική εταιρεία «Γ. Κ. ΜΑΝΟΣ ΑΕ», η οποία καταγραφόταν τότε ως μία απ’ τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τεχνικές εταιρείες. Παράλληλα ασχολήθηκε και με την τοπική παραγωγή, έχοντας αγοράσει και το εργοστάσιο ΦΙΞ στην Γέφυρα Καλογήρου, αλλά και την «ΕΣΠΕΡΙΔΑ» στην Άρτα, που ως επιχειρήσεις, δεν είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα, για να τον οδηγήσουν σε απίστευτες ταλαιπωρίες, οι οποίες μπορεί να του στοίχισαν και την ζωή.

Στις δημοτικές εκλογές του 1994, είχε κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος, υποστηριζόμενος απ’ το ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και δεν κατάφερε να εκλεγεί, μιας και είχε αντίπαλο, τον αείμνηστο δήμαρχο Κώστα Βάγια. Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε καταθέσει πρωτοποριακές προτάσεις, οι οποίες όπως συμβαίνει πάντα, δεν βρήκαν εύφορο έδαφος, στην γνωστή Άρτα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του…