«Κίτρινος τύπος» η «ΓΝΩΜΗ»

Απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας

ΠΡΟΣ:
Εφημερίδα Γνώμη Άρτας

ΘΕΜΑ: «Δημοσιεύματα της εφημερίδας Γνώμη Άρτας»

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας είναι άριστοι επαγγελματίες και καθημερινά εκτελούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους συμπολίτες μας. Άλλωστε δεν θα πρέπει μα λησμονούμε τις επιτυχίες μας στις πολλές εξαρθρώσεις κυκλωμάτων οργανωμένου εγκλήματος και τις κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και απορίας άξιον είναι ότι ουδέποτε προβλήθηκαν από την εφημερίδα σας στο βαθμό που θα έπρεπε.
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι αστυνομικοί σήκωσαν όλο το βάρος της εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια, αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκαν από την αρχή στην πρώτη γραμμή των συνόρων μας συντελώντας τα μέγιστα στην απόκρουση όλων των προσπαθειών των μεταναστών ώστε να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα μια σειρά από άρθρα της εφημερίδας σας είναι ιδιαίτερα υποτιμητικά αν όχι προσβλητικά για το έργο μας και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα άρθρα: α) «μόνο με τα ΜΑΤ μπαίνουν στον χώρο», δηλαδή μόνο με ειδικές επιχειρησιακές μονάδες εισέρχεται στο συνοικισμό ακόμα και η Αστυνομία, β) «Ρατσιστές είναι οι Ρομά» σύμφωνα με το οποίο όταν προσέρχονται πολίτες στην Αστυνομία, ακούνε από τους Αστυνομικούς να τους λένε «που να μπλέκεις τώρα», υπονοώντας ότι τους προτρέπουμε να μην υποβάλλουν εγκλήσεις για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και γ) το τελευταίο άρθρο σας «Τα παιδιά που χτύπησαν αλύπητα τους αστυνομικούς» στο οποίο προξενεί αλγεινή εντύπωση ότι σε κανένα σημείο δεν καταδικάσατε την κακουργηματικού βαθμού επίθεση παρά μόνο υποβάλετε κρίσεις και κατηγορίες, ενώ επίσης βρίθει ανακριβειών και ψευδών ειδήσεων και σας συμβουλεύουμε να επαναξιολογήσετε τις πηγές σας.
Ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, επισημαίνουμε ότι ο Έλληνας αστυνομικός εφαρμόζει τους νόμους του κράτους, οι υπηρεσιακές και επιχειρησιακές του καθορίζονται από αυστηρές Αστυνομικές Διατάξεις και Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να επιτυγχάνεται η ισονομία και η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά λειτουργείτε ως «κίτρινος τύπος», επιδιώκοντας την παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, σπιλώνοντας πρόσωπα και συνειδήσεις.
Οι αστυνομικοί της Άρτας δεν πτοούνται από τέτοια φληναφήματα και πομφόλυγες. Έχοντας δώσει αποδεδειγμένα απαντήσεις κατ’ επανάληψη με τις επιτυχίες τους απέναντι στο έγκλημα και υπερβάλλοντας εαυτόν θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο, θα συνεχίσουν το λειτούργημά τους για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.

Ο Πρόεδρος
ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δημήτριος

O Γεν. Γραμματέας
ΣΓΩΡΑΣ Σωτήριο
ς