Η Χαρούλα Αλεξίου είπε αλήθειες στην Άρτα, αλλά…

Τελευταία (σ.σ. για προηγούμενες δεν γνωρίζουμε ακριβώς) φορά που εμφανίστηκε, μπροστά στο κοινό της Άρτας, η μεγάλη Χαρούλα Αλεξίου, ήταν στις 8 Αυγούστου 2009 στο μοναδικό θέατρο ΝΤΑΜΑΡΙ του Δήμου Πέτα. Ήταν η πρώτη από μια σειρά σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού, που είχε διοργανώσει ο Δήμος Πέτα, επί της θητείας του δημάρχου Θόδωρου Μουσαβερέ. Ο ίδιος είχε αφιερώσει κομμάτι απ’ την ζωή του, για την κατασκευή και λειτουργία αυτού του μοναδικού θεάτρου.
Λίγο πριν αρχίσει εκείνη η συγκλονιστική συναυλία, η Χάρις Αλεξίου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Θ. Μουσαβερέ, για την πρόσκληση που της έκανε και επί πλέον να επισημάνει με θαυμασμό, ότι είναι το καλύτερο ανοιχτό θέατρο, που έχει δει σ’ όλη την καριέρα της. Ευχήθηκε το θέατρο αυτό να γίνει το σημείο αναφοράς για τον πολιτισμός στην περιοχή.
Ακολούθησαν και κάποιες άλλες σημαντικές εκδηλώσεις και εμφανίστηκαν εκεί μεγάλα ονόματα του ελληνικού πολιτισμού, αρχής γενομένης απ’ τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Σωκράτη Μάλαμα, την Ματούλα Ζαμάνη, την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και πολλοί άλλοι. Το ίδιο χοροθέατρο, φιλοξένησε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις, ξεκινώντας απ’ τους ΙΠΠΕΙΣ του Αριστοφάνη με τον Γιώργο Αρμένη και τον Παύλο Χαϊκάλη…
Όλα αυτά μέχρι το 2010… Γιατί ακολούθησαν οι εκλογές, ο Δήμος Πέτα, συνενώθηκε με τους Δήμους Κομποτίου και Αράχθου, για να προκύψει ο νυν Δήμος Ν. Σκουφά, με έδρα το Πέτα. Ο δήμαρχος Πέτα Θόδωρος Μουσαβερές, δεν εξελέγη, για ν’ ακολουθήσει αυτό που αποτελεί συνήθεια για την περιοχή μας… Το χοροθέατρο ΝΤΑΜΑΡΙ δεν λειτούργησε ξανά, δεν έγιναν εκεί ποτέ εκδηλώσεις και πλέον ανήκει στην ιστορία.
Μόνο που ήρθε η γνωστή απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου και μας θύμισε την πρώτη συναυλία στο χοροθέατρο ΝΤΑΜΑΡΙ, για να λάβουμε την αφορμή, ν’ αναρωτηθούμε αν θα προκύψει κάποια πρωτοβουλία σήμερα, ώστε ο μοναδικός χώρος να ξαναποκτήσει ζωή και να γίνει το σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό στην ευρύτερη περιοχή…
-Αλήθεια, έχει προκύψει στον Δήμο Ν. Σκουφά, κάποια σκέψη για τον μοναδικό χώρο πολιτισμού, της περιοχής μας;
Κ.