Γ. Αμυράς: Ναι στο «φρέσκο» ελληνικό γάλα!

Τροποποίηση της νομοθεσίας για τη διακίνηση του παστεριωμένου γάλακτος ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής ζητά να θεσπιστεί η κατηγορία γάλακτος παστερίωσης στους 71,7 βαθμούς Κελσίου για 15 δευτερόλεπτα ή σε χαμηλότερη (63 βαθμούς) για μισή ώρα τουλάχιστον, με διάρκεια συντήρησης τεσσάρων (4) ημερών από την άλμεξη. Το γάλα αυτής της κατηγορίας θα μπορεί να φέρει  την ονομασία «φρέσκο» που είναι γνώρισμα της ποιότητας και της μοναδικότητας της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνει ότι πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η ελληνική γαλακτοπαραγωγή σε σχέση με το εισαγόμενο γάλα, να υποστηριχθούν οι παραγωγοί για να αυξήσουν το εισόδημά τους και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομικά περίοδο, καθώς και να διευκολυνθεί η προώθηση των προϊόντων τους στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.