ΒΑΣΩ ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ. Εργάστηκε και το Νοσοκομείο ζει ημέρες αναγνώρισης και δόξας

Ημέρες αναγνώρισης και δόξας, ζει το Νοσοκομείο Άρτας, η διοίκηση του οποίου πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη, για κάποια στελέχη του, τα οποία εργάζονται με υπευθυνότητα και φέρουν σ’ αυτό διακρίσεις.
Ιδιαίτερη διάκριση, αποτελεί η επιλογή των αρμοδίων της ΕΕ, να είναι το Νοσοκομείο Άρτας, αυτό που θα διαχειριστεί ένα απ’ τα τέσσερα ευρωπαϊκά προγράμματα του πλαισίου «Κοινές δράσεις χωρών της ΕΕ για την υγεία». Είναι το μοναδικό νοσοκομείο απ’ την Ελλάδα, που θα υλοποιήσει το σημαντικό πρόγραμμα, που έχει ως γενικό τίτλο: ««Κοινή Δράση για την αντιμετώπιση διαφορών που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων από τα Κ-Μ στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων Υγείας, καθώς και της χρήσης δεδομένων υγείας».
Η συγκεκριμένη πρόταση για την παραπάνω Κοινή Δράση αφορά σε πρόταση που έγινε εξ’ ολοκλήρου από το Τμήμα Πληροφορικής του Νοσοκομείου μας, θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Πληροφορικής σε συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου αλλά και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, και αποτελεί μεγάλη ευθύνη και τιμή και για το Νοσοκομείο και για την Άρτα συνολικά.
Για τα αναλυτικά στοιχεία του προγράμματος, υπάρχει ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα, μιας και η στήλη, αναζητάει τα πρόσωπα, που οδηγούν σε επιτυχίες και πρέπει με κάθε τρόπο, η προσφορά τους, να γίνεται γνωστή, για να επαινεθεί ακολούθως.
Πίσω λοιπόν απ’ την μεγάλη επιτυχία, υπάρχει μία επιστήμονας, η οποία έχει συστηθεί στην τοπική κοινωνία, με φόντο την διαρκή διάθεσή της, για προσφορά. Παράλληλα έχει στον εργασιακό της απολογισμό και άλλες σημαντικές και χρήσιμες παρεμβάσεις, για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου Άρτας.
Ο λόγος για την προϊσταμένη του τμήματος Πληροφορικής του Νοσοκομείου Άρτα Βάσω Αμπελογιάννη, η οποία είναι μηχανικός πληροφορικής. Αυτή έλαβε το μήνυμα της 6ης ΥΠΕ, σε σχέση με την διεκδίκηση του προγράμματος κι εκεί που σε άλλα Νοσοκομεία, άλλοι αρμόδιοι μπορεί να είπαν «δε βαριέσαι», αυτή επέμενε και σκέφτηκε πως η πρόσκληση της 6ης ΥΠΕ, είναι ευκαιρία προσφοράς και αναγνώρισης για το Νοσοκομείο Άρτας, το οποίο κατά την διάρκεια της υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος, θα είναι ο εκπρόσωπος της χώρας μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κα Αμπελογιάνη, άρχισε να ετοιμάζει την πρόταση, γνωρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, έχοντας παράλληλα στο μυαλό της ότι το Νοσοκομείο Άρτας, πληροί τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να είναι αυτό που θα επιλεγεί τελικά…
Έχει αξία και το χρονικό διάστημα που προετοιμάστηκε και κατατέθηκε η πρόταση, μιας και η κα Αμπελογιάννη, έλαβε την εντολή ν’ ασχοληθεί με το θέμα και να ετοιμάσει την πρόταση στις 10 Μαρτίου 2020, εν μέσω πανδημίας και με τις αυξημένες υποχρεώσεις, που είχε κι αυτή, όπως όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας και κάθε Νοσοκομείου. Εργαζόταν για την πρόταση, κάθε απόγευμα που είχε χρόνο απ’ τις άλλες υποχρεώσεις της και σε περιορισμένο χρόνο, κατάφερε και ετοίμασε την πρόταση, για την οποία το γεγονός ότι αξιολογήθηκε ανάμεσα σε τόσες άλλες, τα λέει όλα.
Η Βάσω Αμπελογιάννη, εκτός του ότι είναι επιστήμονας εγνωσμένης αξίας, είναι ένα κοινωνικό πρόσωπο, με έντονη την αγωνία της, για τον τόπο που ζει. Συμμετέχει σε επιστημονικούς και άλλους φορείς… Είναι εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και έχει εκλεγεί χωρίς να έχει τις πλάτες και τις αβάντες ενός μεγάλου κόμματος, όπως συνήθως συμβαίνει με όσους εκλέγονται σε τόσο σημαντικές θέσεις ευθύνης.
Συμμετέχει και στα κοινά της Άρτας, καθώς ήταν και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και δημοτικής σύμβουλος, στέλνοντας το μήνυμα, της διάθεσης για προσφορά, ο οποίο όμως δεν ελήφθη, απ’ όσους αγωνιούν για το καλύτερο μέλλον του τόπου.
Ας μας επιτραπεί ένας συλλογισμός:
-Αν η Βάσω Αμπελογιάννη, με την επιστημονική επάρκεια που έχει συνδυασμένη και με την κοινωνική της αγωνία, ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας, δεν θα είχε προχωρήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, στην ανάληψη ανάλογων προγραμμάτων, που θα καθιστούσαν τον Δήμο Αρταίων, πρωτοπόρο σε όλη την Ελλάδα;
Η απάντηση, για όσους αγωνιούν σε σχέση με την προοπτική του τόπου, μπορεί να είναι και το «στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα», αλλά δεν έχει πλέον καμία αξία, μιας και οι πολίτες έχουν την ευθύνη για όσους επιλέγουν και μας εκπροσωπούν. Άσχετα αν μετά από λίγους μήνες τους αναθεματίζουν.
Με το «αν» δεν οικοδομείται τίποτα, για τον λόγο αυτό, ας επιστρέψουμε στο σημαντικό που ήρθε στην Άρτα, με την απόφαση αρμοδίων του τομέα υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος χωρίς εμπόδια, είναι σήμερα το ζητούμενο και αν χρειαστεί να κατατεθεί και η δική μας εκτίμηση, χωρίς δεύτερη σκέψη θα λέγαμε ότι είναι σίγουρη η σωστή υλοποίηση του προγράμματος, για να αναμένουμε και το επόμενο, τώρα που αρχίσαμε τόσο καλά…