71 χρόνια από την ανατίναξη της Γέφυρας του Κοράκου

Ένα μνημείο αναζητά τη  δικαίωσή του

Το Γεφύρι του Κοράκου, το μεγαλύτερο μονότοξο στα Βαλκάνια με άνοιγμα 49,5 μέτρα και ύψος 25 μέτρα, άντεξε σε πλημμύρες και σεισμούς, έζησε ιστορικές μάχες στα χρόνια της Τουρκοκρατίας άλλα έμελλε να ανατιναχθεί στις 28 Μαρτίου 1949 από ελληνικά χέρια στην πιο σφοδρή μάχη του Εμφυλίου πολέμου !
Με πολιτιστική κληρονομιά ανεκτίμητη και με βαριά ιστορία που ακτινοβολεί ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη, δεν σταματά να αγωνίζεται και να διεκδικεί την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου, ένα κομμάτι της ιστορίας του, ένα κομμάτι σύμβολο ενότητας, ένα κομμάτι ελευθερίας , το γεφύρι που ένωνε ανθρώπους που ένωνε περιοχές που ένωνε τους Έλληνες !

Στα παλίσια αυτής της διεκδίκησης ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος απευθύνει το δικό του μήνυμα:

«Στην ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας αλλά και ο κόσμος ολόκληρος ας δείξουμε την δύναμη μας ως λαός, επιδεικνύοντας Εθνική ομοψυχία και Εθνική συνεννόηση τηρώντας τις οδηγίες και φυσικά ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Με το πέρας της καταιγίδας του Κορωνο’ι’ού και αφού επανέλθουν η ηρεμία και οι κανονικοί ρυθμοί στη χώρα ας  μείνετε συνεπείς στις δεσμεύσεις σας κύριοι του Κράτους  και ελάτε να προχωρήσουμε μαζί στην αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου ως πράξη ενότητας του λαού μας και ως απόδειξη Εθνικής συμφιλίωσης !

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη υποστηρίζει την καθιέρωση της 28ης Μαρτίου ως Πανελλήνιας, Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ημέρας Πέτρινων Γεφυριών».

*****