24.000 δόσεις ηρωίνης, έτοιμες για να διατεθούν στη νεολαία της Άρτας

Ένα (1) γραμμάριο ηρωίνης …βγάζει δέκα (10) δόσεις, που
αν η αρχική ποσότητα νοθευτεί και λίγο, μπορεί αυτές
να γίνουν και δέκα πέντε (15)…

Να μην απλοποιήσουμε τα πράγματα και υποβαθμίσουμε την μεγάλη σημασία του γεγονότος και φυσικά της επιτυχίας του τμήματος Ασφάλειας Άρτας. Έχουμε και λέμε… Ένα (1) γραμμάριο ηρωίνης …βγάζει δέκα (10) δόσεις, που αν η αρχική ποσότητα νοθευτεί και λίγο, μπορεί αυτές να γίνουν και δέκα πέντε. Εκτίμηση… ειδικού, ο οποίος την γνώση περί το θέμα, την έχει πληρωμένη ακριβά, πάρα λίγο και με την ζωή του.
Για να περάσουμε στην είδηση του αστυνομικού δελτίου, η οποία παρουσιάστηκε απ’ το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, σας μια είδηση ρουτίνας, που μόνο τέτοια δεν είναι. Συνελήφθησαν λοιπόν, όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν σε ειδική κρύπτη (καβάντζα) ποσότητα περισσότερα από (2) κιλά ηρωίνης και όπως μάθαμε 2.4 κιλά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ποσότητα που είχαν προμηθευτεί αρχικά οι συλληφθέντες, ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη, που σημαίνει ότι μέχρι την σύλληψή τους, είχαν κάνει σημαντικές πωλήσεις, προφανώς σε παιδιά της διπλανής πόρτας, οι οικογένειες των οποίων θ’ χρειαστεί ν’ ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά…
Όπως και οι τρεις συλληφθέντες, αλλοδαποί… Άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν και έδειχναν το παράδειγμα προκομμένων ανθρώπων, που είχαν υπεράνω των πάντων την εργασία. Ήταν αλβανοί που είχαν εγκατασταθεί στην Άρτα, πριν δυό δεκαετίες και ασχολήθηκαν με αγροτικές δουλειές, ως εργάτες. Για να προχωρήσουν και να έχουν φτάσει να έχουν πολλά κτήματα, τα οποία νοίκιαζαν από τους ιδιοκτήτες τους, για να τα καλλιεργήσουν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν συνεπείς στην δουλειά τους, μέχρι να προκύψουν οι πρώτες πληροφορίες για την …εμπορική δραστηριότητα, την οποία επέλεξαν προφανώς για τα μεγάλα κέρδη. Αυτό είναι και το επικίνδυνο της υπόθεσης. Να διακινούν την ηρωίνη, άνθρωποι εργατικοί και υπεράνω πάσης υποψίας. Η εμπειρία αναφέρει, ότι τέτοιου είδους έμποροι ναρκωτικών, είναι δύσκολο να εντοπιστούν με την έναρξη της …εμπορικής δραστηριότητας.
Αυτά ως δεδομένα, για την συλλογισμό που θ’ ακολουθήσει… Έχει μείνει αδιάθετο προϊόν, απ’ το οποίο μπορούν να βγουν περί τις 24.000 δόσεις ηρωίνης.
-Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει, ότι μέχρι τώρα, δεν είχαν πουλήσει, άλλες τόσες δόσεις;
Κανένας βεβαίως και εκείνο που πρέπει να μείνει για την δημόσια συζήτηση, είναι το πόσα παιδιά της διπλανής πόρτας, μπήκαν σε δρόμο χωρίς γυρισμό και το τι τραβάνε σήμερα οι οικογένειές τους, για να μπορέσουν να τα επαναφέρουν.

Που είναι η ευαισθησία;
Οεο;
Είναι η εκτίμηση παλιών αστυνομικών, την οποία πρέπει να θυμηθούμε… Οι ποσότητες που κατάσχονται μετά από συλλήψεις εμπόρων και μικροδιακινητών, δίνουν ένα μικρό ποσοστό του διακινούμενου προϊόντος, γιατί το μεγάλο ποσοστό, φτάνει στον προορισμό του.
Με βάση αυτή την επιτυχία της Ασφάλειας Άρτας, που έδωσε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, αλλά και τις μικρότερες ποσότητες που κατάσχονται, δεν θα πρέπει οι κοινωνικοί φορείς να κάνουν τον δικό τους λογαριασμό, για το τι συμβαίνει με τα ναρκωτικά στην περιοχή και χωρίς ν’ απαιτείται ιδιαίτερη πληροφόρηση και …ειδίκευση, να καταλήξουν στον τραγικό συμπέρασμα, ότι όλα τα παιδιά κινδυνεύουν! Είναι υποψήφια θύματα, ακόμη και των ανθρώπων της διπλανής πόρτας!
-Γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αυτοί οι συλλογισμοί να κατατεθούν σε μια δημόσια συζήτηση, με την ελπίδα, ότι η κοινωνία, θα δείξει ην ύπαρξή της;
Απλά υπενθυμίζουμε αυτή την υποχρέωση, όπως κάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια, γνωρίζοντας ότι όλοι οι ταγοί αυτής της πόλης, έχουν άλλα πιο εύκολα θέματα ν’ ασχοληθούν.
Κανένας όμως δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το γεγονός, ότι ακόμη και οι ταγοί του τόπου, μπορεί να βρίσκονται στην λίστα των υποψηφίων, που το κακό θα χτυπήσει την πόρτα…