Οι βρεφονηπιοκόμοι στη Βουλή με Αναφορά του Αμυρά

Το αίτημα των βρεφονηπιοκόμων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς με Αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Ο βουλευτής καταθέτοντας την επιστολή του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας Π. Τ. Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, επισημαίνει τη σοβαρή υποστελέχωση των Παιδικών Σταθμών, την ανάγκη εξασφάλισης μόνιμης και σταθερής χρηματοδότησής τους και την ύπαρξη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (παιδαγωγικό, διοικητικό, λοιπό επιστημονικό, βοηθητικό και προσωπικό κουζίνας), δημιουργώντας έτσι ένα σταθερό περιβάλλον για το ίδιο το παιδί.

Επιπλέον, οι βρεφονηπιοκόμοι στο υπόμνημά τους ζητούν τη μοριοδότηση τους σε Προγράμματα ΕΣΠΑ, παραθέτοντας ως παράδειγμα τους εργαζόμενους στο  Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που μοριοδοτήθηκαν με 1428 μόρια για 7 συναπτά έτη εργασίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

                      ΑΝΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΘΕΤΩ

σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας, Π.Τ. Ηπείρου και Ιονίων Νήσων σχετικά με την προκήρυξη μόνιμου προσωπικού για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. 

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

               Ο αναφέρων Βουλευτής

                    Γιώργος Αμυράς