ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ!

Πολύς κόσμος, αν και η ώρα ήταν ακατάλληλη

Πολύ κόσμος. Κατάμεστη η αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ, περισσότεροι οι όρθιοι και φυσικά κάτω απ’ την αίθουσα, η μισή πλατεία ήταν γεμάτη… Είναι το πρώτο μήνυμα, που στέλνει η επίσκεψη Τσίπρα στην Άρτα, που αν και έγινε σε ώρα εργασία. Ο συλλογισμός είναι λογικός. Αν γινόταν η συγκέντρωση αυτή απόγευμα, είναι σίγουρο πως ο κόσμος θα ήταν διπλάσιος και τα συμπεράσματα διαφορετικά.
Απλός και ιδιαίτερα προσιτός, κατά την άφιξη του στην κεντρική πλατεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχτηκαν η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Τσίρκας και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωσήφ Γκίκας. Χαιρέτησε όλους τους παριστάμενους, πολλούς εκ των οποίων προσφωνούσε με το μικρό τους όνομα. Είναι που λένε, η σχέση του ηγέτη με τους πολίτες και τον ρόλο που παίζει στην πολιτική…

Η ομιλία
Ως «κυνική και ανίκανη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην Άρτα.
Σε μια ομιλία έντονα φορτισμένη, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα και σκληρές εκφράσεις σε όλες τις κυβερνητικές επιλογές, ενώ επεσήμανε πως η διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποτελεί «πισωγύρισμα»!
Τις βολές του πρώην πρωθυπουργού συγκέντρωσε τόσο η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κα Κεραμέως για την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με εκείνα των ΑΕΙ, τη στιγμή μάλιστα που όπως σημείωσε με νόημα η υπουργός νομοθέτησε για την επιβολή της βάσης του 10, που θα έχει σαν συνέπεια οι έχοντες χωρίς εξετάσεις να αποκτούν πτυχία και οι μη έχοντες όταν στις εξετάσεις βαθμολογούνται με 9 να μην μπορούν να σπουδάσουν.
Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε προκλητικές και ανάλγητες τις δηλώσεις τόσο του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, σύμφωνα με τις οποίες «οι τράπεζες πλήρωσαν την κρίση, όσο και εκείνες του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη πως από «την 1η Μαΐου δεν θα υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας».
Από την σκληρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο χαρακτηριστικά σημείωσε πως «όπου υπάρχει ένα έργο που απαιτεί εγκαίνια, αν και είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνει …λάσπη με το μυστρί»!
Αναφορικά με το μεταναστευτικό ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση απεδείχθη ανίκανη να το διαχειριστεί, αναδεικνύοντας μάλιστα την φαιδρότητα του εγχειρήματος της τοποθέτησης πλωτού φράγματος μήκους 2 χιλιομέτρων που υποτίθεται ότι θα ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές.
Σε ότι αφορά τα τοπικά έργα υποδομών, αλλά και της ίδρυσης στην Άρτα πανεπιστημιακών σχολών, όπως αυτή του τμήματος Γεωπονίας, αλλά και της κατάργησης του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, σημείωσε ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η παραπομπή τους στις καλένδες και όχι εκδικητική πράξη έναντι των Αρτινών, μιας και ο ίδιος κατάγεται από την Άρτα!
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας έπλεξε το εγκώμιο της Όλγας Γεροβασίλη, για την οποία ανέφερε πως επί δικής της υπουργίας ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες, τον οποίο όμως ακύρωσε η νέα κυβέρνηση, αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα για το σκεπτικό αυτής της απόφασης, καθώς με το νέο διαγωνισμό το δημόσιο επιβαρύνεται κατά περίπου 200 εκατομ. ευρώ.