Ανταγωνισμός

Ο ενδοπεριφερειακός ανταγωνισμός, είναι το αποτέλεσμα της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής, σε σχέση με το μεταναστευτικό. Και εξ αυτού θα προκύψουν πλείστα όσα προβλήματα, τόσα που θα είναι ικανά, να κάνουν όλη την Ήπειρο άνω – κάτω και τ’ αρνητικά αποτελέσματα, θα είναι πολλά περισσότερα, απ’ τα ελάχιστα που θα προέκυπταν, αν όλες οι αποφάσεις, είχαν ληφθεί ή ληφθούν με την πλήρη συμφωνία και συναίνεση όλων…

Λένε λοιπόν στα Γιάννενα… Ο νομός Άρτας, είναι ο μόνος νομός της Ηπείρου, που δεν έχει καμία δομή φιλοξενίας μεταναστών. Είναι το σωστό, αλλά επικίνδυνος ως ισχυρισμός… Γιατί κρύβεται η μεγάλη αλήθεια. Ο νομός Άρτας, κυρίως στην πεδιάδα, φιλοξενεί από 3.000 έως 4.000 μετανάστες. Οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες και εκ της πραγματικότητας αυτής, είναι εξόχως επικίνδυνη η διαμονή τους. Το επιβεβαιώνουν και τα πρωτόγνωρα γεγονότα (σ.σ. φόνοι, βασανισμοί, βιασμοί κλπ) που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Αυτή την τραγική διαπίστωση, κάποιοι προκειμένου να δείξουν καλοί στους δικούς τους τόπους την αγνοούν και με επικίνδυνο περιτύλιγμα βεβαίως. Λένε είναι κάποιοι εποχιακοί εργάτες, που εργάζονται στα κτήματα. Την στιγμή, που ούτε το 5% του συνόλου των μεταναστών, δεν βρίσει μεροκάματο!

Η Άρτα φανερά αδικείται, εξ αιτίας των χειρισμών των εκπροσώπων της. Γιατί τότε που έπρεπε, να είχαν κάνει τα αυτονόητα, είχαν υποβαθμίσει την σημασία των προτάσεων, που και η «Γ» κατέγραφε.

Αν είχε γίνει η πλήρης καταγραφή και μιλούσαμε με στοιχεία, τώρα δεν θα χρειαζόταν ν’ αποδείξουν, ότι δεν είναι ελέφαντες!