Είναι έργο Τσιρογιάννη…

Ανοίγει η συζήτηση για το θέμα τους κόστους μεταφοράς των σκουπιδιών, σ΄ όλη την Ήπειρο και χωρίς καμία αμφιβολία, αυτή η θετική εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα της θαρραλέας παρέμβασης, που έκανε μερικές εβδομάδες πριν, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιαννης -δυστυχώς- υπερασπιζόμενος το αυτονόητο. Το αυτονόητο που λέει ότι στις υποχρεώσεις, εντός μιας περιφέρειας, όλοι οι πολίτες είναι ίσοι.
Και για να πάει λίγο πιο πέρα το θέμα, ότι είναι παράλογο και προκλητικό, όλοι οι νομοί και οι πολίτες της Ηπείρου, να δουλεύουν για τα Γιάννενα, και στην συνέχεια να ευημερεί η πρωτεύουσα και η υπόλοιπη περιφέρεια να κινείται μεταξύ σφύρας α άκμονος!
Είναι ιστορική η παρέμβαση Τσιρογιάννη, μιας και για πρώτη φορά με στοιχεία, αμφισβητείται το απόλυτο των Ιωαννίνων και με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, τονίζει με έμφαση ότι υπάρχει και η «άλλη» Ηπειρος, η οποία μπορεί να έχει και φωνή.
Αν η έκβαση της παρέμβασης για το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών, είναι θετική, είναι σίγουρο πως θ’ ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες σε βάθος χρόνου, μπορούν ν’ αλλάξουν την περίεργη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η περιφέρεια Ηπείρου. Που οι παράγοντές της προκαλούν, θεωρώντας ότι Ήπειρος, είναι μόνο τα Γιάννενα!