Ότι κάνεις, λάβεις καρδιά μην σε πονέσει

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠ. ΑΓΗΣ

Η προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας  μεταναστών στον χώρο που προορίζεται για Επιχειρηματικό Πάρκο, μπορεί να μην έβγαλε «λευκό καπνό» για το συγκεκριμμένο θέμα, αφού ούτε λύσεις ούτε προτάσεις αντιμετώπισής του παρουσίασε, ωστόσο ανέδειξε αυτό που διαχρονικά κατατρώει  σαν ανίατη ασθένεια την δεξιά παράταξη.

Και κάθε φορά που παίρνει την εξουσία, αν και δεξιά την διαχειρίζεται τόσο …αδέξια, ανοίγοντας η ίδια διάπλατα την πόρτα την εξόδου στον εαυτό της και στρώνοντας τον δρόμο με ροδοπέταλα για την επιστροφή όσων ο ελληνικός λαός είχε πολύ πρόσφατα απορρίψει δια της ψήφου του.

‘Ετσι, για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ουδεμία έκπληξη προκάλεσε η ηχηρή απουσία από την συνεδρίαση τόσο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, όσο κι αυτή του Αντιπεριφερειάρχη.

Κι αυτό γιατί προφανώς, η κίνηση του Δημάρχου Τσιρογιάννη για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν αποτέλεσμα όχι προσυνεννόησης μαζί τους, άρα δεν είχε και την ευλογία τους και συνεπώς ήταν μια καλή ευκαιρία να δοθεί ένα «καλό μάθημα» στον …άτακτο εσχάτως Τσιρογιάννη που τόλμησε να σηκώσει το δικό του μπαϊράκι, με τις δηλώσεις του για το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στο εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι, αλλά και για τον υποτιθέμενο κίνδυνο να χρισθεί «ηπειρωτάρχης της τοπικής αυτοδιοίκησης» με τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε.

Μάλιστα σε ένα περιβάλλον όπως το δημοτικό συμβούλιο Άρτας, που η παράταξη του Δημάρχου είναι μειοψηφία, όλοι προσδοκούσαν σε μια ηχηρή ήττα του Τσιρογιάννη, μόνο που υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, που στην περίπτωσή μας είναι η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, γεγονός που στο τέλος «έσωσε την παρτίδα» για τον Δήμαρχο.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός βουλευτής Γιώργος Στύλιος αδικώντας κατάφωρα τον εαυτό του, αντί να προσέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον αέρα του ενημερωμένου και υπεύθυνου πολιτικού τον οποίον και εμπιστεύθηκαν πολύ πρόσφατα το σύνολο των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αναπτύσσοντας αφενός μεν την κυβερνητική πρόταση, δεσμευόμενος αφετέρου πως θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το δημοκρατικό αποτέλεσμα που θα παρήγαγε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, προτίμησε «να αφήσει το γήπεδο στους βουλευτές της αντιπολίτευσης για να κάνουν παιχνίδι», με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από όλους τους παρευρισκόμενους για φυγομαχία, χωρίς να βρει έστω κι έναν υποστηρικτή του στη συνεδρίαση, με όποιες πολιτικές συνέπειες κρύβει αυτό.

Την ίδια ώρα, η τοπική κομματική οργάνωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, λαλίστατη μέχρι πρόσφατα για κάθε δρώμενο της πόλης, μέχρι στιγμής τηρεί αιδήμονα σιγή, αφήνοντας τον Δήμαρχο στον μοναχικό δρόμο του, για τον οποίο είναι αλήθεια πως ο ίδιος φέρνει και τις περισσότερες ευθύνες με την τακτική που ακολούθησε στο παρελθόν.

Αυτές όμως, οι πρακτικές και τακτικές, δεν είναι πρωτόγνωρες για την δεξιά παράταξη, αλλά την ακολουθούν από συστάσεώς της, κάτι σαν παιδικές ανίατες ασθένειες.

Οι παλιότεροι θα θυμούνται και θα θυμόμαστε, πως για ότι καλό σχεδίαζε και δρομολογούσε για την Άρτα ο αείμνηστος Βάγιας, τα πρώτα εμπόδια που συναντούσε ήταν από τους «δικούς» του βουλευτές και πολιτευτές, που θες γιατί φοβόντουσαν μην τους κλέψει την δόξα, θες για την ανασφάλεια που είχαν οι ίδιοι για τις έδρες τους, του δημιουργούσαν και τα πρώτα προσκόμματα. Ανεξάρτητα αν στο τέλος αναγκάζονταν, με την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου, να συρθούν δίπλα του για τη  αναμνηστική φωτογραφία της εποχής.

Όμως τόσα χρόνια τώρα, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι πολιτικοί της δεξιάς παράταξης φοβούνται τόσο πολύ τα λόγια. Αφού είναι γνωστό πως εκείνες που πονούν είναι οι …πράξεις!

Αλλά και δεν κατάλαβα γιατί φοβούνται τόσο πολύ την αλήθεια, αφού είναι αυτή που αναζητά και επιζητά καθημερινά ο πολίτης είτε σαν ψηφοφόρος, είτε σαν ενεργό μέλος μιας κανονικής κοινωνίας.

Πείτε του την αλήθεια και να είστε σίγουροι, πως σε βάθος χρόνου θα σας το αναγνωρίσει και θα σας επιβραβεύσει.

Κρύβοντάς την και πολλές φορές διαστρεβλώνοντάς την, αυτόματα τον τοποθετείτε απέναντι και θα σας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Άλλωστε και περί αυτού το απόσταγμα της λαϊκής σοφίας, μας έχει προειδοποιήσει πως «ότι κάνεις, λάβεις καρδιά μην σε πονέσει»!!!

Κι όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί αυτό η δεξιά παράταξη, τόσο πιο γρήγορα θα δρέψει καρπούς…