Που είναι η μπάλα, οέο

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠ. ΑΓΗΣ

Τα καταφέραμε και πάλι αντί να ορίζουμε τις εξελίξεις να τις παρακολουθούμε, προσπαθώντας μάταια να τις ακολουθήσουμε.

Το αποτέλεσμα να φωνάζουμε «που είναι η μπάλα, οέο», την στιγμή που στην …μπάλα η ίδια η πολιτεία έχει κρεμάσει κουδουνάκι, που όμως έστω κι έτσι, ζαλισμένοι από τις …καρπαζιές που έχουμε αρπάξει σαν νομός, να αδυνατούμε να την ξεχωρίσουμε!

Έτσι, ουδόλως παραξενεύει που για ακόμη μια φορά, αν και το έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την παραχώρηση 80 στρεμμάτων από τον χώρο που επρόκειτο να δημιουργηθεί το Βιοτεχνικό Πάρκο, ώστε να αξιοποιηθούν για την δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών, παρελήφθη από τον Δήμο από δεκαημέρου και πλέον, επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά αντανακλαστικά …βραδύποδα, η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας ορίστηκε για την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου. Μην χαλάσουμε και την εορταστική διάθεση των ημερών.

Όχι βέβαια, ότι πρόκειται να συνεισφέρει τίποτε το αξιόλογο, τώρα πια αυτή η συνεδρίαση, καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις, πιάνοντάς μας κυριολεκτικά απροετοίμαστους, αφού ούτε εναλλακτικές προτάσεις δεν έχουμε σε όσα έχουν ήδη προαποφασίσει οι υπεύθυνοι μεταναστευτικής πολιτικής, ούτε όπλα, αλλά και πνεύμα αντίστασης διαθέτουμε.

Άλλωστε, το πόσο ενδιαφέρονται τα …γκεσέμια μας για το συγκεκριμένο θέμα, το διαπιστώσαμε πέραν πάσης αμφιβολίας και από τις ηχηρές απουσίες στην Λαϊκή Συνέλευση της περασμένης Κυριακής των κατοίκων του Αμμοτόπου, που βλέπουν να δημιουργείται η δομή φιλοξενίας στις αυλές των σπιτιών τους.

Παρόντες, ή για να είμαστε πιο ακριβείς ωσεί παρόντες, ένας βουλευτής, ένας αντιδήμαρχος και μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι, έδιναν τον τόνο του ενδιαφέροντος, αλλά και το πόσο βρίσκονται σε αρμονία με τις αγωνίες του απλού δημότη.

Από την άλλη, τι κι αν από τον Αύγουστο προειδοποιούσαμε για το ενδεχόμενο αυτό, ζητώντας σε όλους τους τόνους να προετοιμαστεί ο Δήμος μας για την άφιξη των μεταναστών, διαμορφώνοντας εναλλακτικές προτάσεις, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπιες οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία;

«Οργανωθείτε, βρε παιδιά» φωνάζαμε σαν τον βλάχο του γνωστού ανέκδοτου, «η σιωπή μου προς απάντησή σου» αντέτειναν οι ταγοί μας.

Ο ένας νόμιζε ότι αρκούσε η δημοσιοσχεσίτικη πολιτική και πρακτική για να ξορκίσει αυτό το ενδεχόμενο, ο άλλος οι γνωριμίες και οι πληροφορίες που αντλούσε από έγκυρες πηγές ώστε να «κόψει τον βήχα» σε όσους ήθελαν να έχει γίνει ήδη μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο κι ο τρίτος «διερρήγνυε τα ιμάτια του» για την διακίνηση των πληροφοριών και των φημών, καθώς ο ίδιος δεν είχε στα χέρια του κανένα χαρτί και καμία ενημέρωση.

Το αποτέλεσμα, γνωστό!

Φτάσαμε στο σημείο μηδέν, όπου τίποτε πλέον δεν μπορεί να αποτραπεί και  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθεί από πλευράς πολιτείας το δίλημμα «ή Κρεκούκια, ή ΚΕΝ» κι εμείς θα κληθούμε να διαλέξουμε πιο από τα δύο κακά της μοίρας μας συμφέρει!

Γιατί τώρα, όπως λέει κι ο λαός μας «φτύνω πάνω φτύνω τα μουστάκια μου, φτύνω κάτω φτύνω τα γένια μου»!

Αφήστε δε, τα πανηγύρια που κάναμε για την «παραχώρηση» 10 στρεμμάτων από το στρατόπεδο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ για την ανέγερση Διοικητηρίου, που ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων από τον Περιφερειάρχη μας, γεγονός που απέκλειε την δημιουργία δομής σε εκείνον τον χώρο, που συνοδεύτηκε αργότερα κι από άλλες δηλώσεις του κυρ Αλέκου, με τις οποίες αντιτίθετο στην δημιουργία δομής φιλοξενίας στο ΚΕΝ.

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες» προειδοποιούσαμε. Σε ώτα μη ακουόντων απευθυνόμαστε!

Όχι γιατί είχαμε την ικανότητα να διαβάσουμε «βουλωμένο γράμμα», αλλά γιατί τα …παπαγαλάκια του περιβάλλοντος του κυρ Αλέκου σε κάθε ευκαιρία υπενθύμιζαν με νόημα: «μόνον ο νομός Άρτας σε ολόκληρη την Ήπειρο δεν διαθέτει δομή φιλοξενίας μεταναστών».

Ε, όσο νάναι αυτό …σου βάζει ψύλλους στ’ αυτιά!

Βλέπετε, τόσα χρόνια τώρα που ο νομός Άρτας φιλοξενεί στον κάμπο της πάνω από 5000 μετανάστες, αφού δεν είναι σε δομή, αλλά και με ευθύνη των κρατούντων που είχαν συνηθίσει είτε από στρουθοκαμηλισμό, είτε από ωχαδερφισμό να μην μπουν στον κόπο να τους καταγράψουν με κάποιο τρόπο, αυτό δεν …πιάνεται. Έτσι πάρε μια χιλιάδα ακόμη μετανάστες κυρία Άρτα για να έχεις να …χαλάς!

Κι έτσι τώρα φτάσαμε στο σημείο που λέμε «τρεχάτε ποδαράκια μου να μην σας χ@@@ι ο κ@@@ς»!

Κι αν όπως έχει αποφανθεί η λαϊκή θυμοσοφία «η καλή μέρα από το πρωΐ φαίνεται», σκεφτείτε τι θα γίνει με τον νέο χρόνο που μόλις μπήκε αλλά και τη νέα δεκαετία!