Και τώρα μαζέψτε τα ασυμμάζευτα!

Χαράς ευαγγέλια… Σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του δημαρχείου Άρτας, θα συναντηθούν οι ταγοί του τόπου μας, για ν’ αντιμετωπίσουν την «συφορά που μας βρήκε»! Γιατί και ο νομός Άρτας, θ’ αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί, σε σχέση με το μείζον εθνικό θέμα, που αφορά στην διαχείριση των χιλιάδων μεταναστών που καθημερινά φτάνουν στην χώρα μας.

Θα ήταν χρήσιμη αυτή η συνάντηση, αν όλοι όσοι συναντηθούν σήμερα, προσερχόταν στην διαδικασία δημόσιου διαλόγου, με δημοσιοποιημένη την αυτοκριτική τους, ο καθένας ξεχωριστά. Που μπορεί να μην αφορά το ίδιο λάθος ή την ίδια λάθος εκτίμηση, αλλά ότι αφορά τον καθένα. Πιο απλά… Να καταγράψει ο καθένας, τα λάθη που έγιναν απ’ την πλευρά του και με καταγεγραμμένα τα λάθη, να οριοθετηθεί η σωστή επιλογή, για ν’ αποτελέσει αυτή την κοινή γραμμή πλεύσης.

Να κάνουν την αυτοκριτική τους, γιατί όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά (σ.σ. προφανώς και για τους δικούς τους λόγους) καλλιέργησαν την ιδέα, ότι σ’ αυτό το εθνικό προσκλητήριο, σε σχέση με το μείζον θέμα των μεταναστών, ο νομός Άρτας δεν πρόκειται να συνεισφέρει, αυτό που του αναλογεί…

Όλοι μαζί, πολλούς μήνες πριν, έπρεπε να είχαν δείξει το απαιτούμενο θάρρος, για να πουν τα πράγματα με τα’ όνομά τους… Και όλοι μαζί, κάποιους μήνες πριν, να είχαν αναζητήσει την καλύτερη λύση, σε σχέση και με το πώς η φιλοξενία των μεταναστών θα είναι σωστή και δεν θα δημιουργήσει παρενέργειες στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Να κάνουν δηλαδή αυτό που θα πρέπει να κάνουν σήμερα. Και πάντως να μην λειτουργούν υπό το βάρος εκβιασμού… Γιατί εκεί που οδήγησε τα πράγματα, ο νεοδεξιός Χρυσοχοϊδης, ο εκβιασμός είναι προφανέστατος. Ή μας παραχωρείτε τον χώρο στα Κριεκούκια ή επιλέγω την λύση των στρατοπέδων της Άρτας, που είναι και πιο φτηνή.

Που σημαίνει ότι αν σήμερα ή έστω σε διάστημα δέκα – δεκαπέντε ημερών, δεν προκύψει σοβαρή πρόταση, ένα απ’ τα στρατόπεδα της Άρτας, θα μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας και όλα καλά και καμωμένα…

Για το τελικό αποτέλεσμα, όλοι θα κριθούν… Κι ας είναι αναγκασμένοι να λάβουν μια απόφαση, υπό το βάρος του εκβιασμού, που ασκεί ο νεοδεξιός Χρυσοχοϊδης.

Και αν δεν τα καταφέρουν και καταλήξουν οι αρμόδιοι στην επιλογή του ενός ή του άλλου στρατοπέδου, δεν θα φταίνε οι άλλοι, αλλά μόνο όσοι σήμερα συναντηθούν και λάβουν την όποια απόφαση….

Βεβαίως όλοι τους θα πρέπει να γνωρίζουν, πως είναι πολύ δύσκολο να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα…