Η τραγωδία της καταγραφής!

Αν και χρονιάρες ημέρες, η Περιφέρεια Ηπείρου και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς, δεν έπαψαν να διακινούν πληροφορίες, σε σχέση με το ενδιαφέρον τους για τους πληγέντες. Παραμονή των Χριστουγέννων, η πρώτη εξ αυτών, που ανέφερε, ότι μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης, που έκανε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, έδωσε εντολή και «αντιμετωπίζονται σταδιακά τα προβλήματα που προέκυψαν στην Άρτα μετά τις έντονες καταιγίδες και την υπερχείλιση δύο ρεμάτων».

Μόνο σε ανόητους πρέπει ν’ απευθύνεται αυτή η πληροφορία, που προβλήθηκε απ’ όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θαρρώντας οι δεν θα βρεθεί, νοήμων άνθρωπος, να σκεφτεί ότι τα τόσα προβλήματα, και να καταγραφούν δεν αντιμετωπίζονται. Και μάλιστα σε λίγες ημέρες, όπως διαρρέει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Το εκτενές ρεπορτάζ, που ετοίμασε η «Γ», για το σημαντικό αυτό θέμα, καταδεικνύει ότι την τραγωδία, δεν την δημιουργεί ο θυμωμένος Μπούσης και πίσω απ’ αυτόν ο Ζούτος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημιουργούν, όσοι καλούνται να διαχειριστούν την συνέχεια, με φόντο βέβαια τα όσα έχουν κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και όπως συμβαίνει πάντα, θα εξασφαλίσουν το ελάχιστο(!) για όσους έχουν καταστραφεί και ακολούθως, θα επιθυμούν να τους δοξάσουν οι καταστραμμένοι πολίτες!

Αυτοί που έφεραν την καταστροφή, μιλούν τώρα για την καταγραφή. «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι»…

Να δοθούν στην δημοσιότητα, ΟΛΑ τα στοιχεία…

Έχουν υποχρέωση, όλοι όσοι έχουν την ευθύνη για τον καθαρισμό των χειμάρρων, να δώσουν στην δημοσιότητα ΟΛΑ τα στοιχεία που αφορούν στα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια και μαζί μ’ αυτά, το καθοριστικότερο ίσως στοιχείο, τον οικονομικό απολογισμό αυτών των έργων. Πόσες χιλιάδες ευρώ έχουν ξοδευτεί, για να μην υπάρχει έστω και το ελάχιστο αποτέλεσμα.

-Τι εμποδίζει την Περιφέρεια Ηπείρου, να κάνει αυτόν τον δημόσιο απολογισμό;

Αν όλα λειτουργούσαν, θα τον είχε κάνει… Το ότι δεν τον κάνει, είναι το γεγονός που προβληματίζει…