Θ’ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Ν’ ΑΚΟΥΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ

Δεν είναι έθιμο ο απολογισμός της δράσης, κάθε ζωντανού οργανισμού, με βάση την κορυφαία αφορμή, που είναι η αλλαγή του χρόνου… Είναι υποχρέωση, γιατί εξ αυτού και τα θετικά πρέπει ν’ αναγνωριστούν, αλλά και οι όποιες αδυναμίες να εντοπιστούν και να διορθωθούν.
Σ’ ότι αφορά την ΓΝΩΜΗ, ο απολογισμός έχει θετικό πρόσημο, στο επίπεδο της προσφοράς της εφημερίδας, στους τόπους που υπηρετεί, αλλά και τους ανθρώπους της. Καταφέραμε, με σκληρή δουλειά και σ’ όλα τα επίπεδα, συναγωνιζόμαστε, μπορεί και να υπερτερούμε, των μεγάλων έγκυρων αθηναϊκών φύλλων. Και σε επίπεδο ύλης, αλλά και σε επίπεδο αισθητικής, που κι αυτή στις μέρες μας, υπηρετεί την ουσία της επικοινωνίας.
Καταφέραμε, να βλέπουν την εφημερίδα σε άλλες πόλεις και κυρίως στην Αθήνα (σ.σ. προβάλλεται και πωλείται στα κεντρικά περίπτερα της πλατείας Συντάγματος) και ν’ απορούν οι πάντες, αν είναι δυνατόν να βγαίνει τέτοια εφημερίδα στην Άρτα. Αναγκάζονται κάποιοι να κάνουν και συγκρίσεις, με όλες τις άλλες εφημερίδες της Ηπείρου και πάλι απορούν. Είναι δυνατόν, λένε…
Εξ αυτών και η μεγαλύτερη επιτυχία της εφημερίδας, η οποία -ας μην το λησμονούμε- εκδίδεται κάθε εβδομάδα, έχουσα ελάχιστα μέσα στην διάθεσή της, είναι η προσφορά στον τόπο και τους πολίτες, με την ανάδειξη κορυφαίων θεμάτων και με καταγραφόμενη πάντα την προοπτική και την πρόταση. Μας κολακεύουν οι σοβαροί συμπολίτες μας, που σε κάθε συνάντησή σας, θυμούνται την αρθρογραφία της εφημερίδας και την συσχετίζουν με τις πολλές αρνητικές εξελίξεις, που είχαμε καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πολλές φορές μας είπαν: «Αν είχαν ακούσει την ΓΝΩΜΗ, δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε».
Προχωράμε και αισιοδοξούμε. Μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα και με βάση τα περισσότερα, ν’ αναγκαστούν οι παράγοντες του τόπου ν’ ακούνε την ΓΝΩΜΗ και να λειτουργούν με βάση την λογική. Γιατί αυτή είναι και η σημαία της λειτουργίας της εφημερίδας…
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΤΣΗΣ