«Κάναμε το ΤΑΞΙ πιο προσιτό στον πολίτη»

ΣΠ. ΠΑΠΠΑΣ: ΤΟ ΤΑΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΘΑ ΔΙΑΒΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ…

Μια καινοτόμα ιδέα εφαρμόζει μια ομάδα νέων αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ της πόλης μας, αποτελούμενη από 14 μέλη, που σαν στόχο έχει την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών με την συνδρομή της τεχνολογίας.

Ειδικότερα «κατεβάζοντας» κάποιος την εφαρμογή ΤΑΧΙ & GO στο τηλέφωνό του, ή καλώντας στον αριθμό 2681200250 έχει την δυνατότητα να βρει αμέσως ΤΑΞΙ, καθ’ όλο το 24ωρο και χωρίς να επιβαρυνθεί με οιανδήποτε επιπλέον χρέωση.

Για τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής αυτής μας μιλάει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Παππάς:

-Πως σκεφτήκατε αυτή την ιδέα κύριε Παππά και ποια ανάγκη πιστεύετε ότι καλύπτει;

Απ.: Η ιδέα ξεκίνησε από την στιγμή που διαπιστώσαμε ότι και το ΤΑΞΙ τα τελευταία χρόνια βίωσε μια βαριά οικονομική κρίση, που ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας του πολίτη να αποτελέσει μια από τις πρώτες επιλογές μετακίνησής του είτε μέσα είτε εκτός πόλης.

Τότε μια ομάδα νέων ανθρώπων και αυτοκινητιστών, που ήμασταν αποφασισμένοι να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας από αυτό το επάγγελμα, βρεθήκαμε στην ανάγκη να αναζητήσουμε άλλους τρόπους που θα έκαναν το ΤΑΞΙ πιο προσιτό στον πολίτη – πελάτη. Αναγκαστικά, λοιπόν, στραφήκαμε προς την τεχνολογία, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή και ένα δυνατό σύμμαχο για μια νέα εποχή στην δημόσια μετακίνηση.

Έχοντας, λοιπόν, υπόψη μας ότι ήδη υπήρχε η συγκεκριμένη εφαρμογή, που έδινε σημαντικά οφέλη τόσο στο ΤΑΞΙ όσο και στους πελάτες, αναζητήσαμε την πηγή για να μπορέσουμε να την εφαρμόσουμε κι εμείς με τη σειρά μας στα αυτοκίνητά μας.

Το γεγονός ότι τόσο εμείς που χρησιμοποιήσαμε την συγκεκριμένη εφαρμογή στα αυτοκίνητά μας, όσο και το ότι το επιβατικό κοινό την αγκάλιασε άμεσα, έδειξε ότι ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη μας και τους πολίτες.

-Πως ακριβώς λειτουργεί αυτή η εφαρμογή και τι πρέπει να κάνει ο πελάτης ώστε το ΤΑΞΙ να ανταποκριθεί στην κλήση του;

Απ.: Η εφαρμογή στην πράξη είναι πολύ απλή. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης «κατεβάζοντας» στο κινητό του ή ακόμη και στον φορητό του υπολογιστή το ΤΑΧΙ & GO ή πληκτρολογώντας www.taxiandgo.gr, είτε καλώντας το 2681200250 άμεσα το πλησιέστερο ταξί που βρίσκεται πιο κοντά του ανταποκρίνεται στην κλήση του, ειδοποιώντας τον ταυτόχρονα για τον χρόνο άφιξής του είτε με γραπτό μήνυμα είτε με ηχητικό.

Παράλληλα, από την στιγμή της κλήσης ο πελάτης έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί από το κινητό του όλη την διαδρομή του αυτοκινήτου, τόσο μέχρι να τον παραλάβει όσο και μετά την επιβίβασή του σ’ αυτό.

Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται και η σχέση ανάμεσα σε εμάς και τους πελάτες αφού βλέπουν με πλήρη διαφάνεια την διαδρομή τους.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχουν οι πελάτες μας είναι πως με την εφαρμογή αυτή έχουν και δωρεάν wi-fi από την στιγμή της επιβίβασής τους στο αυτοκίνητο μέχρι τον τελικό προορισμό τους.

-Ποια είναι η επιβάρυνση του πελάτη από αυτή την υπηρεσία που παρέχετε;

Απ.: Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στον πελάτη ούτε για την κλήση του, ούτε και για τις άλλες υπηρεσίες που του παρέχουμε μέσα από την εφαρμογή.

Άλλωστε, όπως προείπα η συγκεκριμένη εφαρμογή τηλεματικής, που πρέπει να σημειώσω είναι και η μοναδική που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ήπειρο κι αυτό γίνεται μόνο στην Άρτα, δίνει μόνον πλεονεκτήματα και προνόμια στον πελάτη, αλλά βοηθά και εμάς τους επαγγελματίες να παρέχουμε εξειδικευμένες και ποιοτικά ανώτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας.

-Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των συναδέλφων σας που δεν μετέχουν στο εγχείρημα αυτό;

Απ.: Η αλήθεια είναι πως στην αρχή πολλοί ήταν εκείνοι από τους συναδέλφους μας που αντιμετώπισαν με καχυποψία, για να μην πω με απαξία, το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Σταδιακά όμως κι όσο περνάει ο χρόνος τόσο κι αυτοί βλέπουν κι αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη και μπορώ να πω πως πιά είναι πιο κοντά στη  δική μας θεώρηση για τις υπηρεσίες που παρέχει το ταξί και τον κοινωφελή ρόλο που επιτελεί!

Πάντως όπως και να έχει, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να διαβούμε τον δρόμο της εξωστρέφειας που διέπει όλες τις επιχειρήσεις και τα επαγγέλματα, προσαρμοζόμενοι στα θέλω του κόσμου κι όχι στις αποστεωμένες ιδέες του παρελθόντος.

Άλλωστε αυτό δείχνει και η στήριξη του επιβατικού κοινού, το οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την στήριξη που μας παρείχε όλο αυτό τον καιρό.