Απάντηση του αντιπεριφερειάρχη, για την μεταφορά προσφύγων στο στρατόπεδο «ΒΕΡΣΗ»

Β. ΨΑΘΑΣ: «Δεν έχω καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους, περί μεταφοράς και εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ»


Προς: Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ  
Κύριε Διευθυντή
σε απάντηση της από 27/11/2019 δημοσίευσής σας στην ιστοσελίδα «ΓΝΩΜΗ» (http://gnomiartas.gr/2019/11/27/έρχονται-οι-μετανάστες-φεύγουν-οι-φαν/) σχετικά με τη μεταφορά και εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στο στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Ουδέποτε ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη κι εμένα, να προτείνουμε χώρους πάνω από 100 στρέμματα, που θα έχουν νερό, για να στηθεί εκεί με γρήγορες διαδικασίες κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, ούτε έχουμε επικοινωνία με τον κ. Υφυπουργό για οποιοδήποτε θέμα. Επιπλέον, δεν πραγματοποιήθηκε καμία επαφή με συνεργάτες του κ. Στεφανή και καμία ενημέρωση δεν έχω από τους αρμόδιους, περί μεταφοράς και εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της διάψευσης – απάντησής μας στην ιστοσελίδα σας καθώς επίσης και στην εφημερίδα σας.    
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Περιφερειακής Ενότητας Άρτας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ  

Κύριε αντιπεριφερειάρχα,

Η ζοχάδα και ο εκδικητική διάθεση, ιστορικά δεν έχουν αποτελέσει ποτέ, καλό σύμβουλο, ειδικά για πρόσωπα που βρίσκονται σε θέση ευθύνης και ο λαός τα έχει τιμήσει, σε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις…

Δυστυχώς, ήρθε η ώρα να το πούμε ως προτροπή, για να το ψάξετε το θέμα…

-Μήπως η υποτίμηση είναι εμφανής και σεις, κύριε αντιπεριφερειάρχα, δεν την έχετε αντιληφθεί;

Γιατί θα ήταν πολύ χρήσιμο για σας, να είχατε ρωτήσει τον προϊστάμενό σας, αν την ώρα εσείς που είχατε αφοσιωθεί στην συγγραφή της βαθυστόχαστης επιστολής, αυτός ήταν σε διαρκή επικοινωνία και με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και με τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και με τον βουλευτή Γιώργο Στύλιο. Αν ρωτήσετε τον προϊστάμενό σας, θα σας πει ότι έχει καταθέσει τις προτάσεις που περιέχει το ρεπορτάζ της «Γ».

Και για να είστε ενημερωμένος η τηλεφωνική επικοινωνία, όσων προαναφέρονται, μπορεί να είναι και αυτή την ώρα, σε εξέλιξη.

Με όλον τον σεβασμό, αξιότιμε κύριε αντιπεριφερειάρχα:

-Εκείνη την διαβεβαίωση, σύμφωνα με την οποία «καμία ενημέρωση δεν έχω από τους αρμόδιους, περί μεταφοράς και εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ», τι την θέλατε;

Γιατί και με βάση την σοβαρότητα του θέματος και να μην σας είχε ενημερώσει κανένας, θα έπρεπε να είχατε κινήσει γη και ουρανό, για να έχετε ενημέρωση και με βάση αυτή να προσδιορίσετε, τις κινήσεις σας… Αν θέλατε να είχατε χρήσιμη συμμετοχή, στις εξελίξεις για το τόσο σημαντικό θέμα, που απασχολεί ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της Άρτας.

Αξιότιμε κύριε αντιπαριφερειάρχα…

Επιβεβαιώνετε η εκτίμηση που προαναφέρουμε και κάνει λόγο για την υποτίμησή σας. Και πάλι την ώρα που εσείς είχατε ολοκληρώσει την περισπούδαστη απάντηση προς την «Γ», ο προϊστάμενός σας, είχε την ευκαιρία, να σας… αδειάσει για μια ακόμη φορά. Διαβάζουμε στο φιλικό σας «epiruspost.gr»: «Ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και τους εξήγησε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο του ΚΕΝ στην Άρτα για φιλοξενία προσφύγων καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης δεν ενδείκνυται και εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων για το οποίο υπήρχαν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο λόγο. Μετά την επικοινωνία αυτή ενημερώθηκε πως δεν θα χρησιμοποιηθούν οι δύο αυτοί χώροι και θα αναζητηθούν άλλοι».

Αξιότιμε κύριε αντιπεριφερειάρχα…

Η «Γ» αναζητεί και υπηρετεί τον δημόσιο διάλογο και έχει ν παρουσιάσει άρθρα, με τα οποία ζητεί απ’ τους σεβαστούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ν’ απαντούν στα σχόλια και τα ρεπορτάζ, γιατί μόνο μέσω του δημόσιου διαλόγου, λύνονται προβλήματα… Που σημαίνει ότι η προβολή της απαίτησής σας, για την δημοσίευση της επιστολής σας, είναι εκ του περισσού. Εκτός αν σας έχουν απομείνει κατάλοιπα, απ’ τις άλλες εποχές, που όποιος δεν συμφωνούσε με τους ισχυρούς, έπρεπε να στηθεί στο… απόσπασμα…

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΤΣΗΣ