Γιατί δεν απαντούν;

Σημαντικό το ρεπορτάζ που παρουσίασε η «Γ», σε σχέση με βιομηχανία σκυροδέματος, η οποία ρυπαίνει το περιβάλλον, σύμφωνα και με την εκτίμηση δεκάδων αναγνωστών, με τους οποίους έτυχε να επικοινωνήσουμε. Και αν για τους απλούς πολίτες, είναι σημαντικό, τότε για τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα έπρεπε να είναι δέκα φορές περισσότερο σημαντικό και θα έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί.

Αφήσαμε να περάσουν δύο εβδομάδες, για να δούμε την αντίδραση του τμήματος Βιομηχανίας και του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση… Δείγμα κι αυτό της συνολικότερης λειτουργίας της ΠΕ Άρτας, που θεωρεί ότι το κάθε θέμα και το κάθε μεγάλο πρόβλημα, θα ξεχαστούν, οπότε οι αρμόδιοι υπάλληλοι να κάνουν και δημόσιες σχέσεις με όσους παρανομούν.

Όμως δεν πάει άλλο… Σε πρώτη φάση, η περίπτωση της ρυπαίνουσας βιομηχανίας σκυροδέματος και ακολούθως άλλα ανάλογα θέματα, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ανακοινώσεων, που εν είδει απάντησης, θα εκδώσουν οι υπηρεσίες που προαναφέρουμε.

Θα πρέπει να τελειώνουμε κάποτε με την κουτοπονηρία κάποιων υπαλλήλων, γιατί αυτή η κουτοπονηρία, μπορεί ν’ αποτελεί και το φόντο των δημοσίων σχέσεων.

Και φυσικά, αν δεν προκύψει η απάντηση, στο επόμενο φύλλο, έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα…