Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ

Βασ. Ψαθάς: Έχουν γίνει συστάσεις
Η ΓΝΩΜΗ: Πόσα θες να μας τρελάνεις…

Απάντηση στο δημοσίευμα της «Γ», που αφορούσε την παραγωγή και πώληση φαγητού από πακιστανική επιχείρηση που βρίσκεται δίπλα στο μνημείο του Γεφυριού της Άρτας, επιχειρεί να δώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, διαβεβαιώνοντας ότι «επί μία τριετία έχουν γίνει έλεγχοι και …συστάσεις στην επιχείρηση»!
Η απάντηση του κυρίου Ψαθά έχει ως εξής:

Κύριε Διευθυντή
σε απάντηση δημοσιευμάτων της εφημερίδας σας σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλησίον της Ιστορικής Γέφυρας Άρτας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Η Υπηρεσία μας διενήργησε σειρά αυτοψιών στην επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος με ιδιοκτήτη τον κ. Afzall Αhmet, που βρίσκεται στην Γέφυρα Άρτας. Διενεργήθηκαν αυτοψίες στις 22/06/2017, 08/03/2018, στις 27/09/2019 όπου δόθηκαν συστάσεις και επανέλεγχος. Τελευταίος επανέλεγχος έγινε στις 11/11/2019 στην εν λόγω επιχείρηση, παρουσία Αστυνομικών υπαλλήλων του Α.Τ. Άρτας, όπου διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης στις παρατηρήσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας.
Κατά τον τελευταίο έλεγχο δόθηκαν συστάσεις πως θα πρέπει να τηρούνται τα αρχεία αυτοελέγχου της επιχείρησης.
Οι διαδικασίες που αναφέρονται παραπάνω, δλδ έλεγχος επιχείρησης – συστάσεις – επανέλεγχος, είναι διαδικασία που ακολουθείται από την Υγειονομική Υπηρεσία κατά την διενέργεια υγειονομικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και είναι σύμφωνη με τις οδηγίες που δίνονται στην Κείμενη Υγειονομική Νομοθεσία.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της απάντησής μας στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας.

Πόσα θες να μας τρελάνεις…


Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που επιτέλους ο Αντιπεριφερειάρχης μας αποφάσισε να αφήσει για λίγο το διαδίκτυο και την ανάρτηση φωτογραφιών σε αυτό, προκειμένου να ασχοληθεί με τα πεζά ζητήματα και προβλήματα της καθημερινότητας, όπως αυτά καταγράφονται στις στήλες της «Γνώμης», αν και γι’ αυτή του την …υπέρβαση δεν λησμόνησε την φρασεολογία του facebook κι έτσι στην απάντηση που δημιούργησε για την αντιμετώπιση δημοσιεύματός μας σχετικά με το «φαγητό – υγειονομική βόμβα που βρίσκεται δίπλα στο Γεφύρι» μας μύησε και πάλι στα μυστικά του με ένα χαρακτηριστικό δλδ (να μεταφράσω …δηλαδή)!
Ας είναι όμως. Ας το προσπεράσουμε, μιας και όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «έξις δευτέρα φύσις» κι ας πάμε «στο δια ταύτα» της απάντησης του κυρίου Αντιπεριφερειάρχη μας!
Στην οποία τι μας λέει, πέραν του γεγονότος ότι έκανε έλεγχο στην επίμαχη πακιστανική επιχείρηση, προέβη σε συστάσεις – να υποθέσουμε για την διόρθωση των κακώς κειμένων στον χώρο, αλλιώς τι νόημα θα είχαν οι συστάσεις – και θα διενεργήσει εκ νέου επανέλεγχο τη συνοδεία και άλλων συστάσεων κι ούτω καθεξής. Μάλιστα παραθέτει και ημερομηνίες κατά τις οποίες έκανε τους ελέγχους και τις …συστάσεις!
Και το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει ακόμα και στον πιο καλοπροαίρετο είναι «αν ο ιδιοκτήτης, μετά από μια …τριετία συστάσεων δεν συμμορφώνεται, δεν επισύρει κάποιες ποινές, διοικητικές ή άλλες για τον ίδιο και την επιχείρησή του»;
Γιατί, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αρτινών επιχειρηματιών, για υγειονομικές παραβάσεις έχουν οδηγηθεί σε «λουκέτα» ακόμη και οριστικά.
Τώρα αν για την …πακιστανική επιχείρηση και τον …επενδυτή ιδιοκτήτη της, ο νόμος, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη μας, περιορίζεται στον έλεγχο, επανέλεγχο και τις συστάσεις, χωρίς την επιβολή οιονδήποτε κυρώσεων, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας κι ίσως ήρθε ο καιρός να τους παραδώσουμε και τα κλειδιά όχι μόνον των μνημείων μας, αλλά και ολοκλήρου της πόλης!
Πάντως πριν υποχρεωθούμε να αναφωνήσουμε με απελπισία «πόσα θες να μας τρελάνεις», ας σκύψει πραγματικά στο πρόβλημα, ας προσανατολιστεί στην άμεση επίλυσή του κι ας αφήσει κατά μέρος την επίκληση τμημάτων του νόμου για να δικαιολογήσει την κατάσταση, που όχι μόνον είναι αφόρητη και προσβλητική για το μνημείο, αλλά και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.