Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων για το βιβλίο «Οι σημειώσεις του φαροφύλακα» (pics)

Παρουσίαση του βιβλίου «Οι σημειώσεις του φαροφύλακα», του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη, στο ξενοδοχείο «Κρόνος»

Το βιβλίο τουΕλπιδοφόρου Ιντζέμπελη «Οι σημειώσεις του φαροφύλακα», παρουσιάστηκε την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στην αίθουσα διαλέξεων του ξενοδοχείου ΚΡΟΝΟΣ, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Άρτας.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου Κα Φωτούλα Δεβέκου επεσήμανε ότι ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης με τα βιβλία του προσπαθεί να συνεισφέρει στην ιστορία και τον πολιτισμό της Άρτας, ενώ η Κα Ρένα Τριχιά – Μανακανάτα, που έκανε και την παρουσίαση του βιβλίου στάθηκε με σημασία στο γεγονός πως «ο συγγραφέας κυκλοφορεί ανάμεσά μας και είναι αθόρυβος ερευνητής δουλεύοντας με ασίγαστο πάθος για την ιστορία και τα γράμματα της πόλης»!
«Το νέο μου βιβλίο , «Οι σημειώσεις του φαροφύλακα» εκδόσεις Στοχαστής , είναι ένα ατμοσφαιρικό , ιστορικό βιβλίο, στο οποίο κυριαρχεί η Κόπραινα και το λιμάνι της. Σύμφωνα με τη πλοκή του βιβλίου, στο  παλιό λιμάνι της Άρτας αποβιβάζεται από το ατμόπλοιο «Πύλαρος» ο φαροφύλακας , Ταξιάρχης Κουμπίνος. Άγνωστος σε ένα ξένο μέρος,  προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του δουλειά και να μάθει τα μυστικά του τόπου. Όταν όμως υπερβεί τα όρια , τότε θα τιμωρηθεί , αυστηρά. Η μόνη σανίδα σωτηρίας θα είναι η κοπέλα της ταβέρνας , η Σοφία. Αυτή μόνο θα του απλώσει το χέρι , γιατί τον πιστεύει και τον αγαπά αληθινά…», υπογράμμισε από την πλευρά του ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, αναλύοντας στο κοινό τον τρόπο που γράφει ένα βιβλίο του. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός βίντεο που αναφέρεται στη Κόπραινα  που έφτιαξε και επεξεργάστηκε ο Χρήστος Αλεξόπουλος.

*****