Ανόητη μαγκιά!

Και σήμερα η «Γ» κυκλοφορεί, έχοντας στα περιεχόμενά της, δεκάδες θέματα, τα οποία θα πρέπει ν’ αποτελέσουν αντικείμενο του δημόσιου διαλόγου, γιατί αφορούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και προβλήματα, που αποτελούν το εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια που αφορά στην προκοπή του τόπου.

Σε κάθε πολιτισμένο τόπο, όταν προκύπτουν τόσο σοβαρά προβλήματα, ο διάλογος είναι άμεσος. Που σημαίνει ότι ο παράγων, τον οποίο αφορά το θέμα που δημοσιοποιείται, αρχικά απαντάει στην εφημερίδα και ακολούθως κινείται, για την αντιμετώπισή του, με τους κανόνες που κάθε φορά επιβάλλει η πολιτική και κοινωνική συγκυρία.

Στην Άρτα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι ταγοί αυτού του τόπου, περιφέρουν μια ανόητη μαγκιά, νομίζοντας ότι έτσι επιβάλλουν το επίσης ανόητο «εγώ» τους, ενώ την ίδια ώρα καθίστανται αντιπαθητικοί, για τους πολίτες. Οι πάντες γνωρίζουν, ότι στην δημόσια ζωή, που ο διάλογος είναι το πρώτο ζητούμενο, όταν οι ταγοί συμπεριφέρονται με τον τρόπο που προαναφέρουμε, δεν υποτιμούν το μέσο που επικαιροποιεί τον λόγο του διαλόγου, αλλά προσβάλλουν τους πολίτες, που αφορά το πρόβλημα ή το θέμα που γίνεται δημόσιο.

Ένα χαρακτηριστικό θέμα. Κινδυνεύουμε οι πάντες, απ’ το «ξεσάλωμα» των πακιστανών και οι τοπικοί παράγοντες, κάνουν πως δεν βλέπουν. Όμως οι πάντες γνωρίζουμε τι κάνουν. Περιφέρουν την ανοησία τους. Την ανόητη μαγκιά!