Όλγα Γεροβασίλη: Σήμερα καταργούμε. Αύριο, θα δούμε!

Δήλωση της Βουλευτή Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα της κατάργησης των 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων

Για «θλιβερή προσπάθεια της ΝΔ με διάφορα προσχήματα να αναστείλει την λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Άρτας…» κάνει λόγο σε δήλωσή της η Βουλευτής Άρτας και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έχει ως εξής:

«Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής μας θητείας εργαστήκαμε στην κατεύθυνση ενός νέου, σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Στηρίξαμε τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, συνδέοντας την έρευνα και την εκπαίδευση με την παραγωγή σε τοπικό επίπεδο.

Με το νόμο 4559/Α’ 142/3-8-2018 ιδρύθηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οι Σχολές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γεωπονίας, και Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας.

Ο νόμος ψηφίστηκε στις 3 Αύγουστου του 2018, ένα χρόνο πριν τις εκλογές, μετά από εξαντλητικό διάλογο και επίπονο σχεδιασμό που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο, στον οποίον πρωτεύοντα ρόλο είχαν οι ακαδημαϊκές κοινότητες του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ.

Μετά την ψήφιση του νόμου έγινε εκδήλωση για την ενοποίηση Πανεπιστημίου-ΤΕΙ στις εγκαταστάσεις του τότε ΤΕΙ, στους Κωστακιούς, τον Σεπτέμβρη του 2018. Το Σεπτέμβρη του 2018, μετά από μια διαδικασία που διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο, μακριά από οποιαδήποτε προεκλογική περίοδο!

Είναι θλιβερή η προσπάθειά της ΝΔ με διάφορα προσχήματα να αναστείλει την λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Άρτας καθώς και των υπόλοιπων Τμημάτων σε όλη τη χώρα. Αγνοεί επιδεικτικά την τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, υποτιμώντας την κρίση του λαού μας σε τέτοιο σημείο ώστε να υπόσχεται αμήχανα ότι θα υλοποιήσει σε ένα αόριστο μέλλον αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κάνει πράξη».