Στα εννιά στρατόπεδα που θα δεχτούν μετανάστες και το ΒΕΡΣΗ

Αρχές της επόμενης εβδομάδας, η απόφαση για τα πέντε πρώτα που θα μετακινηθούν οι μετανάστες – πρόσφυγες…

Θεωρείται σίγουρη η πληροφορία και πριν από λίγο μεταδόθηκε και απ’ το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού STAR. Απ’ τις αρχές της επόμενη εβδομάδας, θα οριστικοποιηθεί η απόφαση για τα πέντε στρατόπεδα της ενδοχώρας, που θα μεταφερθούν οι μετανάστες – πρόσφυγες, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Οι επιτελείς του υπουργείο αναμένεται ν’ αποφασίσουν ανάμεσα σε εννιά εν ενεργεία στρατόπεδα, τα πέντε που θα φιλοξενήσουν τους πρώτους πρόσφυγες. Ανάμεσα στα εννιά στρατόπεδα είναι και το Στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ της Άρτας, όπως και αυτά της Τρίπολης, της Καλαμάτας, του Ναυπλίου, του Μεσολογγίου, της Θήβας κ.α.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Γ», ο βουλευτής Γιώργος Στύλιος, δίνει την δική του μάχη, να μην είναι στην λίστα των πέντε στρατοπέδων, αυτό της Άρτας και έχει λάβει περί αυτού κάποιες διαβεβαιώσεις απ’ τον αρμόδιο υπουργό.

Άλλη πληροφορία αναφέρει, ότι σε συζήτηση που είχε ο κ. Χρυσοχοϊδης με δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για την Άρτα, εξέφρασε απορία, λέγοντας «γιατί να μην είναι η Άρτα».

Το… παιχνίδι που παίζεται ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους βουλευτές της ελληνικής περιφέρειας είναι πολύ σκληρό και για τον λόγο αυτό καθυστερεί η λήψη της οριστικής απόφασης, η οποία δεν θ’ αργήσει να ληφθεί. Οι καλά γνωρίζοντες, λένε πως η απόφαση, θα οριστικοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και μέχρι τότε, το παιχνίδι θα εξελιχτεί σε ιδιαίτερα κρίσιμο, γιατί κάποια απ’ τα εννιά στρατόπεδα, θα είναι τα πέντε πρώτα, που θα υποδεχτούν μετανάστες.

Μακάρι σ’ αυτά τα πέντε, να μην περιλαμβάνεται το στρατόπεδο ΒΕΣΡΗ της Άρτας…