«Τον φτύνουν και νομίζει ότι ψιχαλίζει»!

Η πρώτη παρατήρηση εξόχως ενδιαφέρουσα! Ο Παπαλέξης και ο συνδυασμός του, αυτή την φορά, δεν έβγαλαν απ’ την δύσκολη θέση, τον τάχα αντίπαλό του Χρήστο Τσιρογιάννη. Ίσως δεν αντιλήφθηκε την πολιτική σημασία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχέση με την συμμετοχή του Δήμου Αρταίων, στην τραγική για την πατρίδα μας Ελληνογερμανική Συνέλευση. Μπορεί, αλλά αυτό δεν εμποδίζει, να χαρακτηριστεί η επιλογή ως «είδηση», αφού οι πάντες πλέον χαρακτηρίζουν την παράταξη του Παπαλέξη, ως το «δεκανίκι» του Τσιρογιάνη.

Το θέμα. Ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μάλλον ως νοσταλγός των μνημονιακών εποχών, έθεσε ως τακτικό θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την συμμετοχή του στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Έρντιγκ της Γερμανίας. Με την υποσημείωση, ότι πρέπει να καλυφτούν και τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής.

Με επάρκεια επιχειρημάτων (σ.σ. καταγράφονται στην διπλανή στήλη) η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής Λίστα Κιτσαντά, αποδόμησε την πρόταση και επείσθη η συντριπτική πλειοψηφία να πει «ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε». Που σημαίνει ότι στην μεταμνημονιακή εποχή, δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή του Δήμου Αρταίων, σ’ αυτή την διαδικασία, η οποία όπως σημείωσε η κα Κιτσαντά, δεν έχει στόχο παρά «μέσω της δήθεν ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών οργάνων των δύο χωρών, να επεκταθεί η κερδοφορία του γερμανικού κεφαλαίου σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής –τοπικής και περιφερειακής- οικονομίας».

Την πρόταση για συμμετοχή ψήφισαν οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης Τσιρογιάννη και η απόφαση έλεγε πως δεν βοηθάει σε τίποτα, η παρουσία του δημάρχου στο Έρντιγκ της Γερμανίας.

-Ποιά έπρεπε να είναι η λογική συνέχεια, μετά την λήψη της εν λόγω απόφασης, σε συνέχεια και ανάλογων αποφάσεων που έχουν προηγηθεί;

Να προβληματιστεί έντονα ο αξιότιμος κύριος δήμαρχος, ν’ αφήσει κατά μέρος τις δημόσιες σχέσεις της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και δει τι μπορεί να κάνει ώστε η αναγκαιότητα της υλοποίησης του εκλογικού μηνύματος των πολιτών, εμφανίζεται ως τσαμπουκάς! «Θα πάω στην Ελληνογερμανική Συνέλευση», είπε και νόμισε ότι έκανε την δική του… επανάσταση.  Έκανε ακριβώς το αντίθετο. Έδωσε μια ακόμη αφορμή, στον απλό πολίτη, για να επιβεβαιώσει ότι «δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει» και επί πλέον ότι δεν έχει σημασία η υποτακτική επιλογή της συμμετοχής στην εν λόγω συνέλευση, αλλά το πως αντιμετωπίζει το μέλλον του τόπου.

Είναι χαρακτηριστική η ιστορία που περιγράφεται, μιας και πλέον ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, έχει ξεφύγει! Βαρύ το συμπέρασμα, αλλά αυτό είναι: «Τον φτύνουν και νομίζει ότι ψιχαλίζει»!

Και αν είναι για τον ίδιο, καλό είναι να νομίζει ότι ψιχαλίζει. Όμως το «φτύσιμο», έχει ευθεία αναφορά στην λειτουργία του Δήμου και η λειτουργία του Δήμου έχει ευθεία αναφορά στο μέλλον του τόπου.

Και για τον λόγο αυτό, είναι επιβεβλημένο να συνέλθει ο δήμαρχος και να κοιτάξει το μέλλον χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς, που σε πολλές περιπτώσεις φέρνει η αίσθηση της εξουσίας.

Και όσο νωρίτερα… προσγειωθεί σ’ αυτή την αναγκαιότητα, τόσο περισσότερο μπορεί να ελπίζουν οι πολίτες, στο καλύτερο για το μέλλον…