Πρωτόγνωρο το ενδιαφέρον για το Δ’ Συνοδικό Συνέδριο Προσκυνηματικού Τουρισμού

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθλομαίου – Θα τιμηθεί ο τουριστικός πράκτορας Μπόρις Μουζενίδης

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για το Δ’ Συνοδικό Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα, από την ερχόμενη Παρασκευή και τα μηνύματα που φτάνουν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικο, είναι χαρακτηριστικά.

Για πρώτη φορά σε συνοδικό συνέδριο, το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθλομαίου, δεν θα είναι γραπτό, αλλά βιντεοσκοπημένο και θα μεταδοθεί, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση. Για το λόγο αυτό ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θρησκευτικού Τουρισμού Επίσκοπος Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. Η συγκεκριμένη επιλογή δείχνει την σημασία που δείχνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην διοργάνωση του συνεδρίου στην Άρτα.


Ο τουριστικός πράκτορας Μπόρις Μουζενίδης, που θα τιμηθεί απ’ την Ιερά Σύνοδο.

Ένα ακόμη μήνυμα που έλαβε ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, αφορά στην συμμετοχή του κ. Μπόρις Μουζενίδη, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που απογείωσε τον ελληνικό θρησκευτικό τουρισμό. Είναι ο επιχειρηματίας, που κινεί το σύνολο του τουρισμού της Ρωσίας προς την Ελλάδα, με έμφαση βεβαίως στον θρησκευτικό τουρισμό. Σήμερα ο ομογενής επιχειρηματίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Το 2018 ο όμιλος Μουζενίδη διακίνησε προς την Ελλάδα 300.000 επισκέπτες και πραγματοποίησε τζίρο 350 εκατ. ευρώ.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, η Ιερά Σύνοδος θα τιμήσει τον ομογενή επιχειρηματία και πίσω απ’ την βράβευση, μπορούμε από τώρα τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Άρτα, σε σχέση με την ιστορία του Αγίου Μαξίμου του Γραικού.