Έφυγε και η Βάσω…

Ηττήθηκε απ’ την επάρατο νόσο και η αγαπημένη μας Βάσω Γκανή – Σκανδάλη

Ούτε που να το υποψιαστείς… Ένας υπέροχος άνθρωπος, με άποψη για την ζωή, αλλά και διάθεση να την παλέψει για να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, πρώτα υπέρ της οικογένειάς της και ακολούθως για την ίδια, βρέθηκε κι αυτή «στα δίχτυα» της επάρατης νόσου και μετά από πολλούς μήνες σκληρής μάχης, υπέκυψε το περασμένο Σάββατο!

Δεν είναι πιά μαζί μας, η Βάσω Γκανή – Σκανδάλη, που ηττήθηκε απ’ την επάρατο νόσο σε ηλικία 60 χρόνων, αν και σ’ όλη την διάρκεια της σκληρής μάχης, στάθηκε με αξιοπρέπεια και απέραντο ψυχικό θάρρος και έλεγες πως έχει αστείρευτες δυνάμεις για να κάνει την υπέρβαση, να τα καταφέρει και να ζήσει πολλά χρόνια ακόμη.

Η Βάσω μας. Εξαιρετική φίλη, απ’ τα χρόνια της ξεγνοιασιάς, αλλά και στη συνέχεια τα χρόνια της ευθύνης. Στάθηκε με απόλυτη αφοσίωση στον σύζυγό της Βαγγέλη Σκανδάλη, για να έχουν να καμαρώνουν δυό υπέροχα παιδιά, τον Γιώργο και την Άρτεμη, που σήμερα έχουν ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές σπουδές τους  και έχουν βγει στον στίβο της ζωής. Αλλά και βράχος στα δύσκολα! Δίπλα στον αγαπημένο της Βαγγέλη, τον ενέπνευσε στην βασική αξία της ζωής, που ήθελε την ζωή, να μην τελειώνει στο πρώτο στραπάτσο που προκύπτει. Υποστήριζε ότι αυτό μπορεί να είναι η αφετηρία του καλύτερου. Με το χαμόγελό της, απότοκο της αγωνίας της για την ζωή, ήταν αυτή που ενέπνευσε όλη την οικογένειά της, όταν ξανάρχιζε την ζωή της, στην μακρινή Ρόδο, απ’ όπου μεταφέρθηκε σήμερα η σωρός της, στον αγαπημένο της τόπο.

Ζήσαμε πολλά, με την Βάσω και τον Βαγγέλη. Σεμνυνόμεθα, να έχουμε στον απολογισμό ζωής, που πλέον με όσα συμβαίνουν πρέπει καθημερινά να κάνουμε, την φιλία που μας χάρισε με περίσσεια αγάπης, η αξέχαστη Βάσω. Σε μια εποχή που οι αγωνίες μας ήταν κοινές, καθώς μεγαλώναμε τα παιδιά μας και είχαμε καθημερινές συναντήσεις, αλλά και ωραίες εξόδους, γιατί η ζωή είναι αισιοδοξία και όχι κατήφεια και απομόνωση…

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι, να συμβιβαστούμε και μ’ αυτό που δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να πιστέψουμε. Αύριο στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, θ’ αποχαιρετήσουμε την αγαπημένη μας Βάσω, για να της δώσουμε εκεί και την υπόσχεση που η ίδια θα ήθελε ν’ ακούσει. Η ζωή θέλει αισιοδοξία και με βάση αυτή, όλοι θα πρέπει να πορευτούμε…

Το ίδιο, είναι σίγουρο πως θα κάνει και ο συντετριμμένος Βαγγέλης, τα παιδιά της Γιώργος και Άρτεμις και η αγαπημένη της αδερφή Χαρίτα.

Καλό ταξίδι Βάσω….