Ανήσυχο πνεύμα, αφήνει το στίγμα του, στην τοπική κοινωνία

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο ηλεκτρολόγος Βαγγέλης Γκούντας…

Είναι η φωτογραφία, που μας έμεινε… Είχαμε προγραμματίσει με τον Βαγγέλη Γκούντα, να κάνουμε μια συνέντευξη, στην οποία θα έλεγε τα πάντα «έξω απ’ τα δόντια», γιατί «ετούτοι που κρατούν τις τύχες στα χέρια μας τους, μόνο έτσι καταλαβαίνουν», όπως ο ίδιος έλεγε.

Ο Βαγγέλης Γκούντας, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για μία απ’ τις τυπικές εξετάσεις που έκανε, θεωρώντας ότι θα γυρίσει να τα ξαναπούμε και να κάνουμε αυτό που είχαμε προγραμματίσει. Εκεί λοιπόν του την είχε… στημένη η μοίρα. Τις τελευταίες ημέρες, επιδεινώθηκε η κατάσταση, για να έρθει και το μοιραίο.

Βαθύτατα ανήσυχος άνθρωπος ο Βαγγέλης Γκούντας, συζητούσε τα θέματα του τόπου και ήταν σε μια υποβόσκουσα μελαγχολία, γιατί όπως μας έλεγε στις καθημερινές μας συναντήσεις, «δεν θέλει κανένας να κάνει τίποτα». Για ν’ απορήσει στην συνέχεια, λέγοντας με έμφαση: «Αφού δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί εκλέγονται»… Τα λέγαμε και τα ξαναλέγαμε, αλλά δεν είχαμε υπολογίσει την μοίρα, που κανένας δεν μπορεί να μαντέψει που θα… χτυπήσει.

Έφυγε λοιπόν ο Βαγγέλης Γκούντας, σε ηλικία 67 χρόνων και εκείνο που θα παρηγορεί τους δικούς του ανθρώπους, είναι ότι πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα και όλα τα έκανε καλά. Άριστα θα λέγαμε.

Ήταν υπόδειγμα επιχειρηματία και προ παντός εργατικού ανθρώπου. Στην δουλειά του δεν τον τρόμαζε τίποτα, ακόμη και τα πολλά «φέσια», που εισέπραττε αντί αμοιβής. Τα είχε να τα θυμάται αυτά. Είδε την αγαπημένη του κόρη αποκατεστημένη, για να περνάει ευχάριστα στην καθημερινή του βόλτα με τον εγγονό του… Τον Παύλο, που υπεραγαπούσε…

Ο πόνος, για τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και για τους φίλους του αβάσταχτος. Όμως είναι όλα τα καλά που εν τάχει προαναφέρουμε και είναι σίγουρο πως θ’ αποτελούν για πάντα, το αναγκαίο βάλσαμο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του…

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο στις 11 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Άρτα.