ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

Στάθμευση και κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, είναι τα προβλήματα της Άρτας!

Δεν αποτελεί έκπληξη. Ήρθε η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων της «Γ» και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας… Την ώρα που όλη η Ελλάδα συζητάει το τι έζησαν οι ανυποψίαστοι πολίτες της Άρτας, με αφορμή τα πρωτόγνωρα περιστατικά που  εξελίχτηκαν στο παζάρι της Άρτας, ο κ. Τσιρογιάννης, είχε προαναγγείλει ότι θα βάλει τέλος στην παραβατικότητα, γιατί οι πολίτες έχουν δικαίωμα να νοιώθουν το αίσθημα της ασφάλειας, στην πόλη που ζούν.

Όσοι είχαν διαβάσει το σχόλιο που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν όψει της συνάντησή του, με τον Αστυνομικό Διευθυντή, θα είχαν φανταστεί τον δήμαρχο αγανακτισμένο και με ιδιαίτερο φιλότιμο(!), σε σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Έγραφε στο εν λόγω σχόλιο: «Ζήτησα και την Δευτέρα το πρωί θα έχω συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας. Θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά την ανάγκη αύξησης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Παραβατικές συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές. Περιμένουμε συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης και καταστολής για την ευρύτερη περιοχή μας».

Γράφει το δελτίο τύπου, που εκδόθηκε μετά την… θρυλική (σ.σ. ως τέτοια την είχε προαναγγείλει ω δήμαρχος) συνάντηση: «Στην ατζέντα των θεμάτων που τέθηκαν μεταξύ άλλων ήταν τα εξής: Θέματα στάθμευσης, κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, τον έλεγχο της κίνησης οχημάτων και δικύκλων στους πεζοδρόμους της πόλης, θέματα ηχορύπανσης και μικροπαραβατικότητας».

Απαιτείται προσοχή. Οι δυό δημόσιες παρεμβάσεις του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, έχουν διαφορά 48 ωρών και λιγότερο. Στην πρώτη εμφανίζεται ως ο πορθητής, που θα καταλάβει το κάστρο της ανομίας και λίγες ώρες μετά, εμφανίζεται ως πάσχων από αμνησία! Γιατί στην πρώτη ανακοίνωσή του, ανέφερε ως αφορμή της συνάντησης  με τον διευθυντή της Αστυνομίας, τα γεγονότα του παζαριού… Και απ’ το πιστολίδι, πέσαμε στην παράνομη στάθμευση! Τι άλλο θα δούμε σ’ αυτή την πόλη.

Το είχαμε προβλέψει…

Η «Γ» είχε το είχε προβλέψει. Έτσι απ’ το Σάββατο το βράδυ, σε σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο «gnomiarta.gr», είχε τονίσει: «Να γνωρίζουν οι πολίτες, πως κι αυτή η προαναγγελλόμενη πρωτοβουλία συνάντησης με τον αστυνομικό διευθυντή, δεν θα είναι παρά μια ακόμη πομφόλυγα, γιατί την είδες κι αυτή ως κόλπο, να ξεγελάσεις τους πολίτες.Για να περάσουν οι ημέρες, ν’ ακολουθήσουν κάποια άλλα περιστατικά και να ξανασυναντηθείς με τον αστυνομικό διευθυντή και να ξαναπείς, ότι οι “παραβατικές συμπεριφορές, δεν θα γίνουν ανεκτές”…Αλλά μπορεί κι ένα ακόμη επεισόδιο, να είναι μια καλή ευκαιρία να ξανασυναντηθείς με τον αστυνομικό διευθυντή, να πιείτε ένα καφεδάκι και να τα ξαναπείτε».

Στο ίδιο σχόλιο, η «Γ» είχε φροντίσει να θυμίσει και τα πραγματικά γεγονότα, σημειώνοντας: «Όλα τα χρόνια, που ως δήμαρχος επιδεικνύεις ως μείζον προτέρημα την αφασία σου, η «Γ» παραθέτει γεγονότα που αποδεικνύουν ότι το κακό έχει παραγίνει στην Άρτα και οι πολίτες, δεν αισθάνονται ούτε την στοιχειώδη ασφάλεια! Εκατοντάδες περιστατικά με πρωταγωνιστές τους ρομά της Άρτας, αλλά και των γύρω περιοχών, πολλά εξ αυτών πολύ πιό επικίνδυνα, απ’ αυτά που εξελισσόταν στο παζάρι της Άρτας, την ώρα που εσύ με τους συνεργάτες σου, στο ίδιο χώρο, δεν είχες χρόνο να δεις τι συμβαίνει, αφού έπρεπε να ολοκληρωθεί η… τελετή αυτοθαυμασμού που είχε αρχίσει».

Τα προβλήματα

-Γιατί μετά την συνάντηση, ο δήμαρχος, αλλά και ο αστυνομικός διευθυντής, δεν είπαν την αλήθεια στον απλό πολίτη και τον παραπλάνησαν, με την παραδοχή, ότι τα προβλήματα της Άρτας, είναι η στάθμευση και η κατάληψη των δημόσιων χώρων;

Αυτή την επιλογή, με καμία λογική δεν μπορεί να την αναλύσει κανένας, γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι στο πεδίο της ασφάλειας των πολιτών, η κατάσταση έχει φτάσει στο μη πάρα πέρα.

Πουλάνε τρέλα όλοι τους, όταν συζητούν την στάθμευση και την κυκλοφορία στους πεζόδρομους και δεν βλέπουν πως οι ρομά του καταυλισμού της Άρτας, έχουν ξεφύγει όλοι! Απ’ τον μικρότερο, μέχρι τον μεγαλύτερο. Δεν αφήνουν κανέναν ήσυχο, σε σημείο που μπορεί να προκύψει αυτοδικία και τότε πάλι, αυτοί που είναι υπεύθυνοι, θα απορούν πως και συνέβη αυτό.

Δεν ζουν οι πολίτες της Άρτας, με την καθημερινή πίεση που δέχονται από μικρούς και μεγάλους ρομά! Όλα τα περιστατικά έχουν καταγραφεί απ’ την «Γ» και οφείλουν όλοι οι παράγοντες του τόπου να τα γνωρίζουν, γιατί ακριβώς αυτή είναι η αποστολή τους. Και για να μην είναι μονότονη η ζωή μας, οι ίδιοι οι ρομά φροντίζουν για κανένα επεισόδιο με περισσότερο σασπένς… Νάχουμε και λίγο πιστολίδι, ρε παιδάκι μου.

Ναρκωτικά… Σιγά μην είναι θέμα… Αν ήταν θα το γνώριζε ο δήμαρχος, αλλά και η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας και θα το είχαν περιλάβει και στην ανακοίνωση, έστω και υπό την μορφή παρηγοριάς, προς τις οικογένειες που έχουν χάσει παιδιά απ’ τα ναρκωτικά, αλλά και αυτές που ζουν το δράμα, όταν κλείνει η πόρτα τους.

Ούτε που κανένας γνωρίζει, ότι το μείζον θέμα της ευρείας διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή, σχετίζεται με το σύνολο της παραβατικότητας των ρομά. Δεν γνωρίζει κανένας, τι γίνεται μέσα στον καταυλισμό των ρομά στην Άρτα ή σε άλλους καταυλισμούς της περιοχής.

Ποιές εξηγήσεις;

Απ’ όπου κι αν το πιάσεις το θέμα, που από μόνος του δημιούργησε ο αξιότιμος κύριος δήμαρχος, σε σχέση με την ασφάλεια των πολιτών, λογική εξήγηση δεν μπορείς να δώσεις.

Εκτός αν και για λόγους στρατηγικής (σ.σ. για παράδειγμα να πιάσουν στον ύπνο τους επικίνδυνους) ανακοίνωσαν τα ελάσσονα, για να κινηθούν με άμεση στα μείζονα…

Δε λέμε. Μπορεί να έχουν την στρατηγική τους, οι άνθρωποι… Και στο τέλος να μείνουν με την στρατηγικά στα χέρια…