Ανόητοι τσαμπουκάδες!

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΤΣΗΣ

Είναι να μη νομίσει θεωρήσει κανένας, εαυτόν ηγεμόνα! Όσα θ’ ακολουθήσουν, θα είναι στραβά και ανάποδα και οι πολίτες που τον εξέλεξαν, λειτουργώντας με την λογική που θέλει «το μη χείρον βέλτιστον», θα έχουν την απογοήτευση στην καθημερινότητά τους…

Άκρως διδακτική η σκέψη του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, να θεωρήσει ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο, είναι το ίδιο άνευρο και άβουλο με το προηγούμενο… Για ν’ ακολουθήσει η επιλογή του ορισμού θέματος, που αφορούσε στην ψήφιση κονδυλίων, για επισκευές σε αθλητικούς χώρους, οι οποίες είχαν ανατεθεί, από μήνες πριν και με δεδομένο ότι είχε γίνει κατάτμηση του έργου.

Μόνο η σκέψη ότι είχε θεωρήσει ανόητους, όσους αποτελούν στην ουσία,  την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την επιλογή, η οποία όμως είχε και το τίμημά της! Εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «μαύρο», το οποίο θα έλεγε κανένας, ότι μπορεί να λειτουργήσει και διδακτικά. Μάταια όμως… Ο θεωρών εαυτόν ηγεμόνα, είναι κατά βάθος πρόσωπο, που πρέπει που και που να ερευνάει, η αρμόδια επιστήμη.

Νόμισε ότι θα ξεγελάσει, όσους αρνήθηκαν την στήριξη μιας περίεργης και εν πολλοίς αμφισβητούμενης πρότασης και έφερε ως βοήθεια τον πρόεδρο της ΕΠΣ Άρτας κ. Αθανάσιο Τρομπούκη, ο οποίος θα έλεγε ότι πρέπει να γίνουν τα γήπεδα για ν’ αρχίσει το τοπικό πρωτάθλημα, άρα οι δημοτικοί σύμβουλοι, να ψηφίσουν ΝΑΙ σε παράνομη πρόταση, γιατί αυτός επιθυμεί, να επισκευαστούν τα γήπεδα και ν’ αρχίσει το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Το παρόν άρθρο, έχει γραφεί πολύ πριν αρχίσει η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αλλά αυτό δεν αναιρεί την συνολικότερη θεώρηση, που αφορά στην συνεργασία, όχι μόνο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και εκτός αυτού, ώστε να προχωρήσει το όποιο θετικό… Όχι μόνο για τις επισκευές στα γήπεδα των χωριών, αλλά πρωτίστως για τα μεγάλα θέματα του τόπου, τα οποία είναι ξεχασμένα και οι ήττες του τόπου, είναι καθημερινές.

Πέρασε ένας μήνας, απ’ την ημέρα που άρχισε η νέα θητεία της δημοτικής αρχής και είναι σίγουρο πως η εικόνα της, είναι τόσο τσαλακωμένη, που ούτε και ο πιό φανατικός εχθρός της, δεν μπορούσε να προβλέψει.

Κι όμως αυτό συμβαίνει, έχοντας εμφανέστατη την αιτία… Είναι οι ανόητοι τσαμπουκάδες του δημάρχου, οι οποίοι βάλουν ευθέως κατά της συνεννόησης και της συνεργασίας, που αποτελούν τις προϋποθέσεις, για να προκύψει το όποιο θετικό στον κάθε τόπο. Είναι οι προϋποθέσεις που έχουν κατακτήσει, άλλες περιοχές και έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου, τα οποία έτσι κι αλλιώς πρέπει να ζηλεύει, η διαρκώς οπισθοχωρούσα Άρτα.

Δεν είναι το μείζον ότι δεν επιδίωξε την συνεννόηση, για την επισκευή των γηπέδων, όπου την είχε κάνει και την ματσαραγκιά! Το μείζον είναι ότι δεν προσπαθεί να πετύχει την συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα του τόπου και ο ίδιος καταλήγει αγόμενος και φερόμενος, σε διαδικασίες – οπερέτες, το μοναδικό… κέρδος των οποίων είναι ο διαρκής ευτελισμός του!

Για κάθε λογικό και σκεπτόμενο πολίτη, ξευτίλα ήταν η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αποφάσισε την ανακατάληψη(!) του Κάστρου, λες και το είχε καταλάβει ο εχθρός, που εν προκειμένω θεωρήθηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία Άρτας, η οποία ακριβώς το αντίθετο κάνει.

Ξευτίλα είναι η ήττα, που υπέστη η δημοτική αρχή, με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Άρτας, που αποφάνθηκε ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία ευθύνη, σε σχέση με τις καταστροφές που έφεραν οι πλημμύρες του 2015! Κι αυτό γιατί, το όλο θέμα αντιμετωπίστηκε με περίσσεια προχειρότητας και πλέον το συγκεκριμένο δεδικασμένο, θ’ αποτελεί τροχοπέδη, για όποια άλλη διεκδίκηση σε σχέση με την ΔΕΗ και το Φράγμα Πουρναρίου. Τα έχει καταγράψει αναλυτικά η «Γ», όλα αυτά τα θέματα, αλλά «δεν ίδρωσε το αυτί» του δημάρχου… Είναι κολλημένος, με το πως θα δείχνει, χωρίς να είναι, ισχυρός ηγεμών!

Ξευτίλα είναι η τεκμηριωμένη πρόβλεψη, ότι η Άρτα, το πολύ σ’ ένα χρόνο, δεν θα έχει ούτε έναν φοιτητή και ο ηγεμών την ίδια ώρα, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, όταν οι πάντες του λένε, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα! Το οποίο με την συνεννόηση όλων των μαζικών φορέων και των πολιτών, μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί. Ο ηγεμών επιμένει… Να νικήσει(!) όσους του αμφισβήτησαν την αυθεντία…

Και πόσα ακόμη θέματα, θα μπορούσαμε ν’ αναφέρουμε, για ν’ αποδειχτεί ότι η Άρτα καταρρέει και την κατάρρευση, μπορούν να την ανακόψουν όλοι μαζί δημοτική αρχή, αντιπολίτευση, αλλά και οι μαζικοί φορείς και φυσικά όλοι οι πολίτες.

Η πρόβλεψη θα επιβεβαιωθεί εντός των επόμενων μηνών, καθώς θα πρέπει να γίνει ο απολογισμός… Η Άρτα, κάθε ημέρα που περνάει, όλο και κάτι θα χάνει. Όλο και κάποια ήττα, ανάλογη αυτής με την απόφαση για την ΔΕΗ και τις πλημμύρες, θα προκύπτει. Και όσο η απάντηση, θα είναι η αγωνία του κυρίου Τσιρογιάννη, να παριστάνει τον ηγεμόνα, στο τέλος θα χαθούν τα πάντα. Και στο τέλος – τέλος, η άλλοτε κραταιά Άρτα, θα είναι ένα μικρό -δεν θα μπορούμε να το πούμε και όμορφο- χωριό!