Με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια…

Σε άλλες εποχές και με άλλους μητροπολίτες, τα άνθη του στεφανιού, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, θα ήταν η καλύτερη αφορμή για ανέξοδες δηλώσεις, ίσως και εκμετάλλευση, ενός γεγονότος, που απαιτεί και επιστημονική ανάλυση.

Για να έρθει ο σοβαρός και αξιοπρεπής σε όλες τις επιλογές του, Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Καλλίνικος, να βάλει τα πράγματα στην θέση τους… «Ανὰ την Ελλάδα, όσα ακάνθινα στεφάνια έχουν βγάλει ανθούς, είναι φτιαγμένα απὸ το ίδιο -και όχι απὸ άλλο- είδος (Euphorbia) αγκαθιού», τονίζει στην ανακοίνωση, που εξέδωσε και βάζει τέλος στην  φιλολογία που αναπτύχθηκε και ήθελε να έχουμε το θαύμα δίπλα μας και να μην το αξιοποιούμε.

Βεβαίως ο Σεβασμιότατος, δεν κλείνει το θέμα και στην ανακοίνωσή του, για να είναι απόλυτα σίγουρος, επισημαίνει: «ότι τὸ όλο θέμα βρίσκεται, ἐκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, υπὸ διερεύνηση, από ειδικούς».

Πάει πολύ καλά…

Και με την ευκαιρία… Τυχαία η συνάντησή μας, με σοβαρό κληρικό που παρακολουθεί τις εξελίξεις από μακριά… Είπαμε πως ο Σεβασμιότατος, τα πάει καλά. «Όχι καλά, πολύ καλά», μας είπε για να συνεχίσει: «Χρειάστηκε τον χρόνο του, για να βάλει τα πράγματα σε τάξη, αλλά τώρα μπορούμε να πούμε, πως πέτυχε απόλυτα».

Συνυπογράφουμε και την διαπίστωση αυτή, φροντίζουμε να την θυμίζουμε με κάθε ευκαιρία…