Γιατί ο Ελισάφ, τα κατάφερε;

Η είδηση, είναι ελπιδοφόρα, μιας και δείχνει ότι στην αυτοδιοίκηση, έχουν εκλεγεί δήμαρχοι, που δεν θεωρούν εαυτόν ηγεμόνα! Είναι σοβαροί ηγέτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την αξία της συνεννόησης και της συνεργασίας, μιας και η αυτοδιοίκηση πλέον λειτουργεί, υπό άλλους όρους…

Αναφέρει η είδηση: «Πρακτικό σύμπραξης με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής υπέγραψαν ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πάνου».

Ο λόγος για μια ευρύτερη συνεργασία, η οποία προέκυψε με την πρωτοβουλία του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος απ’ την ημέρα που εκλέχτηκε, έκανε σοβαρές συζητήσεις με όλους τους επικεφαλείς συνδυασμών και παρατάξεων, για το πως πρέπει να λειτουργήσει η δημοτική αρχή, με φόντο το νέο θεσμικό πλαίσιο. Με τους επικεφαλής συνδυασμών Νίκο Γκόντα και Άρη Μπαρτζώκα, συμφώνησαν στα περισσότερα και κατά τον τρόπο αυτό, η δημοτική αρχή θα λειτουργήσει και χωρίς προβλήματα, αλλά και υλοποιώντας το μήνυμα περί συνεννόησης και συνεργασίας, που έστειλε προς όλους τους πολιτευόμενους, το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Μαΐου.

Βασανιστικό το ερώτημα, αρχικά για τον δήμαρχοο Αρταίων και ακολούθως για όλους τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής:

-Τι σας εμποδίζει, αξιότιμοι κύριοι δήμαρχοι, να συζητήσετε με τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών;

Αυτοί δεν θ’ απαντήσουν, καθώς νοιώθουν ηγεμόνες και ακριβώς αυτή είναι η αιτία, που δεν προχώρησε καμία συζήτηση. Όμως οι θεωρούντες εαυτόν ηγεμόνα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην σύγχρονη εποχή, το είδος των ηγεμόνων, δεν ευδοκιμεί!