Ο Γιάννης πήρε τ’ όπλο του!

Αν και μπερδεμένα τα λόγια του, εμφανής η διάθεσή του ν’ αρχίσει την σκληρή αντιπολίτευση απ’ την τελετή της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα στο Μέλλον» Γιάννης Παπαλέξης, αν και στην εισαγωγή της ομιλίας του, είπε πως «δεν είναι η ώρα και ο τόπος για αντιπολίτευση», δεν κρατήθηκε και έριξε τις παρόλες του, με στόχο τον δήμαρχο…

Ο σχολαστικός συμπολίτης μας, που βρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας, μας επεσήμανε ότι όσα είπε στην εν λόγω τελετή, δεν τα είπε πέντε χρόνια, που ήταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Και μάλλον δεν είχε άδικο.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Γιάννης Παπαλέξης, προκάλεσε τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη -επιμένουμε- με λόγο ασαφή και μπερδεμένο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και σ’ αυτή την θητεία δεν θα κάνει τίποτα ο επανεκλεγείς δήμαρχος, για να πει σε μια αποστροφή του λόγου του, πως και το 20% των έργων που έχει προαναγγείλει, να έχει υλοποιήσει στο τέλος της τετραετίας, θα είναι θετικό.

Κάτι ψέλλισε για το αν αυτός κάνει μια πρόταση, αν θα την δεχτεί ο κ. Τσιρογιάννης, αλλά μάλλον κυριαρχούσε ο θυμός της στιγμής και δεν αντελήφθη κανένας τι θέλει να πει ο ποιητής!

Για το τέλος άφησε το πιό… φαρμακερό βέλος, για ισχυριστεί ότι όσα έκανε ο δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης, κατά την θητεία που έληξε, ήταν έργα τα οποία είχαν προετοιμάσει οι προηγούμενοι (σ.σ. φυσικά και ο ίδιος) και απλώς έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, να φτάσουν στο στάδιο της ολοκλήρωσης…