Περήφανα πανηγυρίζει την επιτυχία της

Με 18.646 μόρια η Μαίρη Αποστόλου, μαθήτρια του 3ου Λυκείου Άρτας, κατόρθωσε να εισαχθεί από τους πρώτους στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Με το χαμόγελο στα χείλη και μια αίσθηση περηφάνειας αλλά και… ανακούφισης είδε σήμερα τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια η Μαίρη Αποστόλου, μια από τις μαθήτριες που έγραψε καλύτερα από πολλούς άλλους.

Ήξερε βέβαια πως κατά πάσα πιθανότητα με την άριστη βαθμολογία που είχε συγκεντρώσει,  ότι θα πετύχαινε την εισαγωγή της στην πρώτη σχολή επιλογής, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών του 2019. Η επιβεβαίωση της επιτυχίας της όμως ήρθε σήμερα και η χαρά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού κατόρθωσε όχι μόνο να περάσει στην σχολή που προτιμούσε, αλλά το κατόρθωσε και στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Με 18.646 μόρια η Μαίρη Αποστόλου, μαθήτρια του 3ου Λυκείου Άρτας,  κατόρθωσε να εισαχθεί από τους πρώτους στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάνοντας το όνειρό της  πραγματικότητα.

Μιλώντας στη «Γ» για τη χρονιά που πέρασε η Μαίρη, εξηγεί πως «δεν ήταν μια διαδικασία που διήρκησε ένα χρόνο, αλλά είχε ξεκινήσει από την πρώτη Λυκείου καθώς από τότε είχαν τεθεί οι πρώτες βάσεις. Από τότε ουσιαστικά άρχισα να διαβάζω συστηματικά και με πρόγραμμα για να φτάσω στο σημερινό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως η βαρύτητα και η σημασία που έχουμε δώσει στις συγκεκριμένες εξετάσεις την κατέστησαν πιο ψυχοφθόρα από τις προηγούμενες κλασικές εξετάσεις του σχολείου, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι διαφορετικό και αυτό το αντιλαμβάνεται ο μαθητής μόλις τελειώσει και βγουν τα αποτελέσματα. Στην προσπάθεια αυτή, είχα ακούραστους αρωγούς εκτός από τον πατέρα μου Αλέξανδρο και την μητέρα μου Έφη, τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο ΚΥΚΛΟΣ, για τους οποίους δικαιολογημένα μπορώ να πω πως «οφείλω το ευ ζην»!

Η Μαίρη ταυτόχρονα εξομολογήθηκε πως «ήταν μια δύσκολη χρονιά, γιατί πολλές φορές έπρεπε να ξεπεράσω τον εαυτό μου και την ψυχολογική πίεση που  είχα»!

Οι στόχοι της Μαίρης δεν ολοκληρώνονται εδώ, όπως η ίδια λέει, καθώς όνειρο της είναι να ασχοληθεί με την έρευνα στην ιατρική και να επεκτείνει το πεδίο μάθησης και εκπαίδευσής  της στην Ψυχιατρική.

«Νιώθω πολύ χαρούμενη, πολύ ενθουσιασμένη. Είναι μια νέα αρχή», καταλήγει  η Μαίρη Αποστόλου αναφορικά με την επιτυχία της,  ενώ πρόσθεσε πως περιμένει με ανυπομονησία τη φοιτητική ζωή.