Η αδιαφορία κρύβει την σκοπιμότητα (2)

Θα συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσαμε το θέμα της λειτουργίας της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, μιας και σήμερα ή αύριο ανακοινώνονται τ’ αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θ’ αρχίσουν να φτάνουν στην Άρτα, οι σπουδαστές της Γεωπονικής Σχολής.

Είναι αναγκασμένοι οι σπουδαστές που επέλεξαν τη νέα Γεωπονική Σχολή, για να σπουδάσουν και την Άρτα, για να διαμείνουν τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια, να βρεθούν απέναντι στο πρώτο σοκ, απ’ την εικόνα που θ’ αντικρύσουν στο campus, το οποίο θα φιλοξενήσει τη νέα πανεπιστημιακή σχολή. Η εικόνα των εγκαταστάσεων, δεν περιγράφει, ούτε κατά το ελάχιστο, την κατάντια!

Για να προκύψει το ερώτημα, το οποίο η «Γ» θα επαναλαμβάνει, με κάθε ευκαιρία:

-Καλά οι αναβαθμισμένοι και από τύχη πανεπιστημιακοί, δεν ενδιαφέρονται. Οι τύποι (δήμαρχος, αντιπεριφερειάρχης κλπ) που παριστάνουν τους εκπροσώπους του τόπου, γιατί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;

Δεν υπάρχει πολίτης στην Άρτα και τα χωριά, που να μην τους ψέγει όλους τους τοπικούς παράγοντες που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Όμως αυτοί επιμένουν ν’ αδιαφορούν προκλητικά…

Για το γιατί αυτής της επιλογής, κανένας δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτ’ άλλο, πέραν της αναισθησίας και της ανικανότητας. Που θα τις πληρώσει η Άρτα, επιστρέφοντας στην ανυποληψία, όταν σ’ ένα χρόνο το πολύ, δεν θα υπάρχει ένας σπουδαστής σ’ αυτή.