Προσέχουμε για να …έχουμε νερό

Πρόβλημα υδροδότησης σε χωριά του κάμπου της Άρτας 

Όπως γίνεται γνωστό από τον Δήμο Αρταίων, λόγω της μειωμένης κατά πολύ παροχής των πηγών του Αγίου Γεωργίου, σε συνδυασμό και με την αυξημένη κατανάλωση της περιόδου αυτής, κάποια χωριά του κάμπου της Άρτας παρουσιάζουν πρόβλημα υδροδότησης.  

Ο Δήμος Αρταίων εφιστά την προσοχή στους κατοίκους, ώστε να μην προβαίνουν σε αλόγιστη χρήση του νερού ύδρευσης, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Άρτας για το πρόβλημα

Στο μεταξύ, με αφορμή τα προβλήματα αυτά, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Άρτας

Ευάγγελος Χρηστάκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υπενθυμίζει την ανάγκη να «επισπευσθούν οι διαδικασίες και οι μελέτες από τον Δήμο Αρταίων για την υδροδότηση του Δήμου Αρταίων και όχι μόνο από τη Λίμνη Πουρναρίου»!

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Χρηστάκη έχει ως εξής:

«Μετά την ανακοίνωση σχετικά με τη μειωμένη στάθμη στην υδρομάστευση της πηγής Αγίου Γεωργίου που υδροδοτεί και την πόλη της Άρτας, θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες και οι μελέτες από τον Δήμο Αρταίων για την υδροδότηση του Δήμου Αρταίων και όχι μόνο από τη Λίμνη Πουρναρίου, έργο που θα έπρεπε ήδη να έχει υλοποιηθεί για το κοινό συμφέρον.

Ελλοχεύει ο κίνδυνος να μειωθούν τα αποθέματα νερού της πηγής Αγίου Γεωργίου σε τέτοιο βαθμό που να αδυνατεί να υδροδοτήσει τις περιοχές που υδρεύει σήμερα.

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό που μας προσφέρει η φύση, εμείς οφείλουμε να το διαχειριζόμαστε χωρίς σπατάλες και να δημιουργούμε τις υποδομές που απαιτούνται για τη χρήση του.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για την υδροδότηση από τη Λίμνη Πουρναρίου για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Τέλος οι κάτοικοι των περιοχών που υδροδοτούνται από τη πηγή Αγίου Γεωργίου να μην προβαίνουν σε αλόγιστη χρήση νερού αυτή τη περίοδο ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα».