Η αδιαφορία κρύβει την σκοπιμότητα

Αδιανόητα είναι όσα συμβαίνουν στην Άρτα, σε σχέση με την προετοιμασία της λειτουργίας της Γεωπονικής Σχολής, για γνωστό γεωπόνο, με τον  οποίο συζητήσαμε, λαμβάνοντας  αφορμή απ’  τα όσα μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί απ’ την «Γ», για το θέμα αυτό.

Η εικόνα των εγκαταστάσεων, που θα υποδεχτούν τους σπουδαστές, είναι απαράδεκτη και το χειρότερο είναι ότι ακόμη και την ύστατη στιγμή, κανένας δεν κάνει την ελάχιστη προσπάθεια, να φανεί έστω ότι κάτι γίνεται. Για να πεισθεί και η τοπική κοινωνία, ότι μπορεί να παραμείνει η Γεωπονική Σχολή στην Άρτα, λέει ο έμπειρος γεωπόνος, που δεν παραλείπει, να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο, τα όσα γίνονται, να είναι μέρος ενός σχεδίου, το οποίο θέλει και την Γεωπονική στα Γιάννενα.

Οι πάντες ανησυχούν, για το πως θα λειτουργήσει η εν λόγω σχολή στην Άρτα και οι μόνοι που δεν δείχνουν ν’ αφουγκράζονται την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, είναι αυτοί που έχουν καταλάβει τις θέσεις (σ.σ. εκεί που δεν το περίμεναν έγιναν καθηγητές Πανεπιστημίου) ευθύνης και έχει υποχρέωση να ενημερώνουν. Όπως επίσης και οι ταγοί της τοπικής κοινωνίας!

-Αλήθεια, μετά από τόσα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, δεν συγκινήθηκαν ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο αντιπεριφερειάρχης, να πάνε στους Κωστακιούς, να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συμβαίνει, ήταν το ερώτημα που έθεσε ο γνωστός γεωπόνος, το οποίο και προσυπογράφουμε…

Βέβαια εμείς γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να συγκινηθεί κανένας, αλλά ως μη έχοντες τι άλλο να κάνουμε, για να υπερασπιστούμε ένα κεκτημένο που προέκυψε μετά από αγώνες και αγωνίες δεκαετιών, θα υπενθυμίζουμε στους πάντες, ότι υπάρχει πρόβλημα και τραγική αδιαφορία. Αδιαφορία η οποία μπορεί, επιμελώς να κρύβει την σκοπιμότητα της μεταφοράς κι αυτής της Πανεπιστημιακής Σχολής, στα Γιάννενα.