Ή στραβός είναι ο γυαλός…

Η προκήρυξη των εκλογών, είναι σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Νοσοκομείου της Άρτας, η αιτία που δεν πληρώθηκαν τόσο οι καθαρίστριες του ιδρύματος όσο και οι εφημερίες των γιατρών και «του λοιπού επιστημονικού προσωπικού», τον μήνα Ιούνιο και συνεπώς, πάντα σύμφωνα με το σκεπτικό του κυρίου Προέδρου, «Αυτή η, εντελώς δικαιολογημένη, προσωρινή καθυστέρηση, ωστόσο, η οποία σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε ολιγωρία ή πλημμέλεια του Νοσοκομείου, αφού άμεσα τόσο ο κ. Διοικητής, όσο και το αρμόδιο διοικητικό προσωπικό λειτούργησαν με απόλυτη ταχύτητα για την αντιμετώπιση της απρόβλεπτης δυσλειτουργίας», κακώς διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι!

Βέβαια, οι «εξηγήσεις» αυτές ουδόλως συνέβαλαν στην εκτόνωση της κατάστασης ανάμεσα στον Σύλλογο Εργαζομένων και τον …Διοικητή και την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας η προγραμματισμένη απεργία των εργαζομένων.

Μια απεργία, που αν μη τι άλλο θύματα είχε τους ασθενείς και τους επισκέπτες του νοσοκομείου κι όχι βέβαια τους διοικούντες αυτό!

Και το ερώτημα που προκύπτει και το οποίο χρήζει άμεσα απάντησης είναι πως μπορεί πλέον να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών ένα ίδρυμα, στο οποίο η επίλυση των προβλημάτων φαίνεται να γίνεται μέσα από εκατέρωθεν …ανακοινώσεις!

Γιατί, από ότι αντιλαμβάνομαι «ή στραβός είναι ο γιαλός, η στραβά αρμενίζουμε»!

Κι επειδή ποτέ μέχρι τώρα δεν ήταν «στραβός ο γιαλός», η απάντηση κρύβεται πίσω από το περιβόητο «στραβά αρμενίζουμε»!!!

Ανεξάρτητα από το αν οι κρατούντες (το τιμόνι) πιστεύουν ότι αρμενίζουν πρύμνα! Τόσο …πρύμνα που καταξοδεύονται σε λεονταρισμούς και απειλές, αποδεικνύοντας έτσι πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»!

Ωστόσο, όλη αυτή η συζήτηση, ουδόλως ενδιαφέρει τον αρτινό πολίτη που έχει την απαίτηση να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που μπορούν να απαντήσουν με επιτυχία στο πρόβλημά του κι όχι να παρακολουθεί τους διαξιφισμούς και τους καημούς του κάθε πικραμένου και γι’ αυτό οι έχοντες «το μαχαίρι και το πεπόνι» οφείλουν να βρουν και να δώσουν άμεσα απάντηση και λύση στο πρόβλημα.

Κι αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την ριζική αναδιάρθρωση του ιδρύματος και των υπηρεσιών του, ώστε επιτέλους να ανταποκριθεί στον ρόλο του με επιτυχία, αλλά και να δικαιώσει τις προσδοκίες των αρτινών πολιτών, που σήμερα βλέπουν με θλίψη την φθίνουσα πορεία που ακολουθεί!

Μια πορεία, που είναι ένα βήμα από το να γίνει μη αναστρέψιμη.

Το στοίχημα που καλούνται, πλέον να βάλουν και να κερδίσουν τα γαλάζια στελέχη της περιοχής, δεν είναι ποιος θα διοικήσει το νοσοκομείο της Άρτας, αλλά ποιος μπορεί να το διοικήσει.

Ξεκινώντας λοιπόν, από το ποιος δεν μπορεί να το διοικήσει, σίγουρα θα καταλήξουμε πως δεν μπορεί να το διοικήσει ένας πολιτικός ή εν δυνάμει πολιτικός. Κι αυτό γιατί θα είναι αν μη τι άλλο ευάλωτος, στο κοινώς λεγόμενο «πολιτικό κόστος», που θα αποτελέσει τροχοπέδη σε όποια φιλότιμη και φιλόδοξη προσπάθειά του.

Άρα η επιλογή τεχνοκράτη, φαίνεται και είναι μονόδρομος! Μιλάμε μάλιστα, για μια κυβέρνηση, που στους κόλπους της έχει πληθώρα τεχνοκρατών και σε τομείς που απαιτούνται πολιτικοί. Αλλά ας μην σταθούμε σε αυτό.

Λέγαμε πως η επιλογή τεχνοκράτη είναι μονόδρομος. Κι όταν λέμε τεχνοκράτη, εννοούμε  τον εξειδικευμένο πτυχιούχο, που έχει δαπανήσει ενέργεια, χρόνο και κόπο για να μπορεί να λέει ότι κατέχει μία συγκεκριμένη γνώση και τις ικανότητες να διαχειριστεί μία συγκεκριμένη κατάσταση.

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει αυτόματα να αποκλειστούν οι απανταχού κομματικοί «ξερόλες», που αναλαμβάνουν θεσούλες πάσης φύσεως με την επικοινωνιακή ή βισματική τους ικανότητα.

Αλήθεια, πόσοι από σας θα δεχόσαστε να σας χειρουργήσει ένας εκπληκτικός πιλότος, ή να πετάξει το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύετε ένας εξαιρετικός  γιατρός;

Υποθέτω κανείς. Γιατί, λοιπόν, στη διοίκηση του νοσοκομείου μας, να δεχόμαστε παρόμοιες καταστάσεις;

Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε, πως παρόμοια προσέγγιση θα έχουν και τα αρτινά κομματικά στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και με βάση αυτή την προσέγγιση θα θέσουν το ζήτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την εδώ παραμονή του, ώστε να βγει «λευκός καπνός» στο θέμα του Νοσοκομείου της Άρτας, επ’ ωφελεία πρώτιστα των αρτινών και της δημόσιας υγείας και όχι για κομματικούς ή άλλους λόγους, που για χρόνια φαίνεται ότι αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του, με συνέπεια να διολισθαίνει το ίδρυμα διαρκώς από το κακό στο χειρότερο!

Χ.Α.Α.