Άλλα τα μάτια του λαγού…

Δεν πάει πολύς καιρός, που ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητούσε από τούτα εδώ τα χώματα ο νομός της Άρτας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να βαφτεί γαλάζιος!

Όμως ο Αρτινός λαός, αποδεικνύοντας την σοφία του, ανταποκρίθηκε εν μέρει στο αίτημά του, αυξάνοντας τις ψήφους στο κυβερνητικό κόμμα κατά σχεδόν 5000, από τις αντίστοιχες των τελευταίων εθνικών εκλογών, αποδίδοντας παράλληλα «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» στην αρτινιά υπουργό του Όλγα Γεροβασίλη, την οποία και βοήθησε να «κρατήσει» το νομό Άρτας ανάμεσα σε εκείνους τους λίγους που βάφτηκαν στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ, επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειές της και τους αγώνες της για την ιδιαίτερη πατρίδα!

Κι όμως αυτό αντί να εκτιμηθεί από τον Πρωθυπουργό, φαίνεται να παραβλέφθηκε εντελώς κατά την κατάρτιση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Όπου δεν βρέθηκε θέση ούτε καν υφυπουργού για Αρτινό ή και για ηπειρώτη βουλευτή!

Για να θυμίσει σε μερικούς από τους παλιότερους, με τι απαξία φερόταν η «δεξιά» στους αρτινούς πολιτικούς της, αν και μονίμως της «έφερναν» στην ψηφοδόχο ολοκληρωτικά ποσοστά και ψήφους!

Κι ασφαλώς δεν συζητάμε, ούτε βέβαια υπονοούμε, πως ο υπουργικός θώκος πρέπει να …μοιράζεται ως επιβράβευση των ψηφοθηρικών αποτελεσμάτων του κάθε νομού, αλλά με βάση τις ικανότητες του ατόμου που καλείται προς υπουργοποίηση.

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ανάμεσα σε αυτούς που υπουργοποιήθηκαν ο δικός μας βουλευτής είχε και έχει πιο πολλές τις …χάρες και τις ικανότητες, αν θέλουμε να τους συγκρίνουμε!

‘Όμως φαίνεται πως άλλα τα μέτρα και σταθμά του πρωθυπουργού και άλλα του απλού πολίτη, τον οποίον θα …ξαναχρειαστεί ο πρωθυπουργός εν ευθέτω χρόνω!

Οπότε και δεν θα πρέπει να αιφνιδιαστεί αν με την σειρά του ο πολίτης του απαντήσει «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας»!

Ωστόσο, αν και δεν βρέθηκε θέση στο υπουργικό συμβούλιο για τον βουλευτή μας, περίσσεψαν για τους αποκαλούμενους τεχνοκράτες.

Αυτούς που δεν επέλεξε ο λαός, αλλά ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπερβαίνοντας το δικαίωμά του να επιλέγει αποκλειστικά και μόνος αυτός το υπουργικό του σχήμα, κατέληξε πως αυτοί είναι εκείνοι που θα τον βοηθήσουν στην διακυβέρνηση της χώρας.

Πλην όμως, προεκλογικά αυτό δεν το είχε πει στο λαό!

Και το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι αν η πολιτική πλέον είναι στην υπηρεσία της «τεχνοκρατίας», ή οι τεχνοκράτες στην υπηρεσία της πολιτικής;

Και επιπλέον, αν η λύση δια την νόσον, όποιαν νόσον έχουν διαγνώσει οι πολιτικοί μας για την δημοκρατία μας είναι οι …τεχνοκράτες, τότε για ποιόν λόγο να γίνονται οι εκλογές, για ποιόν λόγο να μετέχουν κόμματα σε αυτές και για ποιόν λόγο εν τέλει να υπηρετείται το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι;

Με αυτή τη λογική ας καταργήσουμε και τη βουλή κι ας αναθέσουμε το έργο της σε …τεχνοκράτες, οι οποίοι και θα νομοθετούν και θα αποφασίζουν για τα νομοθετήματά τους!

Και μην ρωτάτε για ποιάν Δημοκρατία και για ποιο πολίτευμα θα συζητάμε μετά!

Γιατί αντί για Δημοκρατία θα έχουμε …τεχνοκρατία!

Αλλά ας σταθούμε και λίγο στο επιχείρημα περί τεχνοκρατών και της ικανότητάς τους και  αποτελεσματικότητάς τους στην επίλυση κρίσεων και προβλημάτων!

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες με την κυβέρνηση τεχνοκρατών του Λουκά Παπαδήμου και του τι ακριβώς έφερε στην χώρα μας.

Αλλά και πιο νωπές και πιο διαρκείς οι μνήμες της σημερινής Ευρώπης, η οποία διοικείται από τεχνοκράτες.

Που έχει οδηγήσει τους λαούς της, αυτή η τεχνοκρατική διοίκηση!

Όπου διαρκώς οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Σ’ αυτούς λοιπόν, θα εναποθέσουμε τις τύχες της χώρας μας για να βγει στο ξέφωτο της ανάπτυξης;

Γιατί σήμερα ο λαός μας και η πατρίδα δεν χρειάζονται απλώς διοικητικές ικανότητες, αλλά απαιτούν καινοτομικές και πολιτικά ριζοσπαστικές λύσεις, που ξεπερνούν τις δυνατότητες μιας προσωρινής τεχνοκρατικής κυβέρνησης.

Χ.Α.Α.