Όλα του γάμου δύσκολα…

Οι πανηγυρισμοί από τους …νικητές για το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής σιγά – σιγά καταλαγιάζουν κι αρχίζει από όλους η περισυλλογή.

Απολογισμοί για το τι πήγε ή δεν πήγε καλά, αποτίμηση των αποτελεσμάτων κι άλλα έπεα πτερόεντα, με τα οποία θα αποφύγουμε να ασχοληθούμε, τουλάχιστον σε αυτό μας το σημείωμα.

Κι αυτό γιατί προέχουν άλλα.

Κι αν και κινδυνεύουμε να παραβιάσουμε «ανοιχτές θύρες» θα ξεκινήσω με κάτι απτό και απολύτως παραδεκτό από όλους.

Παρά την περιφανή νίκη που κατήγαγε ο βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Άρτα Γιώργος Στύλιος, μπροστά του έχει να ανέβει έναν πραγματικό Γολγοθά.

Όντας ο μοναδικός κυβερνητικός βουλευτής στο νομό, εξ ορισμού θα συγκεντρώσει τον όγκο των αιτημάτων των ψηφοφόρων, την διεκπεραίωση και την «επίλυση» αυτών, η πορεία των οποίων σε μεγάλο βαθμό θα μεταφραστεί είτε σε επιβράβευση είτε σε δυσφορία των πολιτών.

Κι αν αυτό δεν δείχνει και τόσο φοβερό, αφού οι μικροεξυπηρετήσεις των ψηφοφόρων, αποτελούσαν διαχρονικά μέρος του πολιτικού παιχνιδιού, εκείνο που θα πρέπει να τρομάζει τον κυβερνητικό βουλευτή, ο οποίος επιμένω πως αυτή την μάχη θα κληθεί να τη δώσει μόνος του, είναι ότι μοιραία θα έχει να αντιπαρατεθεί σε επίπεδο έργων και επιτυχιών με αυτά που επί θητείας της ως υπουργός έκανε για το νομό και την περιοχή μας η Όλγα Γεροβασίλη.

Για την οποία, ανεξάρτητα αν την συμπαθεί ή την αντιπαθεί κάποιος, δεν μπορεί να της αρνηθεί πως σε αυτό το επίπεδο έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχυ.

Τόσο ψηλά, που μοιραία ότι θα γίνεται από εδώ και πέρα στο νομό μας αυτόματα θα συγκρίνεται με τα όσα έχει η ίδια να επιδείξει στην θητεία της.

Άλλωστε, ένας από τους λόγους που η Άρτα ήταν από τους ελάχιστους νομούς που ήρθε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις το οφείλει στην Όλγα.

Η οποία ως κυβερνητικό στέλεχος, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εκλογική περιφέρειά της, προωθώντας και επιλύοντας χρονίζοντα έργα, όπως η Σχολή Γεωπονίας, το θέμα του ΞΕΝΙΑ, η γεφύρωση του Αράχθου, η αθρόα χρηματοδότηση αρδευτικών έργων και πλείστα άλλα, που καρκινοβατούσαν επί σειρά ετών!

Απέναντι σε όλα αυτά, ο Γιώργος Στύλιος, χωρίς κυβερνητική θέση, αλλά από τα βουλευτικά έδρανα, θα πρέπει να κάνει πολλές υπερβάσεις, για να συγκριθεί αποτελεσματικά μαζί της.

Το θέμα, ωστόσο, είναι πως το εκλογικό σώμα δεν φαίνεται διατεθειμένο πλέον για να παραχωρεί «δεύτερες ευκαιρίες.

Οπότε το συμπέρασμα, που αβίαστα βγαίνει, είναι πως ο Γιώργος Στύλιος πρέπει άμεσα να προωθήσει και να επιλύσει τοπικές υποθέσεις, πριν χάσει την επαφή του με τον κόσμο που τον ψήφισε και ο οποίος δεν θα διστάσει άμεσα να τον αποκαθηλώσει.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς κι η Όλγα Γεροβασίλη, δεν θα έχει εύκολο κοινοβουλευτικό έργο μπροστά της, καθώς και η ίδια είναι η μοναδική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα, οπότε και εκείνη στις όποιες ενστάσεις της για το κυβερνητικό έργο που θα παράγεται ή δεν θα παράγεται στο νομό μας, θα πρέπει ταυτόχρονα να εξηγεί γιατί δεν είχε υλοποιηθεί επί της δικής της θητείας.

Ωστόσο, όλα αυτά είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν, επ’ ωφελεία του τόπου.

Αρκεί επιτέλους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, κυβερνητικοί, αντιπολιτευόμενοι, δημοτικοί άρχοντες κι άλλοι εξουσιάζοντες, φορείς και συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο, που θα οδηγεί την περιοχή μας στην λεωφόρο της ανάπτυξης, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Αλλά αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο άλλου μας σημειώματος.

Προς το παρόν ας αρκεστούμε, πως παρά την ευφορία που δημιούργησε το αποτέλεσμα των εκλογών και τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν εξ αυτού, η σκληρή πραγματικότητα μας παραπέμπει άμεσα στη λαϊκή ρήση «όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη …γκαστρωμένη»!!!

Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε να είναι ικανός ο γιατρός που καλείται να την …ξεγεννήσει!

Χ.Α.Α.