Σε γνωρ’σαμαν, σε γνώρ’σαμαν…

Νέα ήθη και νέα …κόλπα επιβάλλονται στην ανάδειξη υποψηφίων βουλευτών από τη ΝΟΔΕ Άρτας της Νέας Δημοκρατίας.

Τους ζητούν από τα κεντρικά του κόμματος τις προτάσεις τους για το ποιοί κατά τη γνώμη τους έχουν εκείνο το κοινωνικό και πολιτικό εκτόπισμα ώστε  να είναι υποψήφιοι στο νομό κι εκείνοι τι κάνουν;

«Μαζεύουν» καμιά δεκαριά νοματαίους, ενσωματώνουν τα βιογραφικά τους και τα αποστέλλουν πακέτο στα κεντρικά!

Έτσι θεωρούν ότι υπηρέτησαν κατά τον πληρέστερο τρόπο τα κομματικά τους καθήκοντα, αφού έδωσαν και τις απαιτούμενες πληροφορίες σε εκείνους που έχουν τον τελικό λόγο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ώστε να επιλεγούν οι άριστοι!

Στην πραγματικότητα, βέβαια, το μόνο που υπηρετούν με αυτή τους την πρακτική είναι αφενός μεν η διατήρηση(;) καλών σχέσεων με όλους και όλες, αφετέρου δε την κουτοπονηρία που θεωρούν ότι είναι αδύνατον να αναγνωρισθεί!

Γιατί την επομένη της ανακοινώσεως του ψηφοδελτίου, θα μπορούν με άνεση να υποστηρίξουν σε εκείνους που αναδείχθηκαν υποψήφιοι:

  • Είδες, εγώ σε πρότεινα και σε επέβαλα.

Σε εκείνους που δεν αναδείχθηκαν υποψήφιοι:

  • Εγώ σε πρότεινα, αλλά οι «εγκέφαλοι» στα κεντρικά σε …έκοψαν, μάλλον με παρέμβαση του τάδε ή του δείνα, γιατί σε φοβόταν!

Ωστόσο, μέσα στην ματαιοδοξία τους αγνοούν, ότι δεν μπορούν ταυτόχρονα να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ!

Με συνέπεια, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για …υποψήφιοι, να απαντούν με το γνωστό αρτινό σλόγκαν: «σε γνωρ’σαμαν, σε γνώρ’σαμαν, είσαι ο Λία μαύρος»!!!

Χ.