Γιώργος Στύλιος: Ενωμένοι μπορούμε!

Δίνουμε μαζί τη μάχη για τη πατρίδα μας και τη μάχη για τον τόπο μας!

Ικανοποιημένος απ’ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, εμφανίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Γ» ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ο οποίος είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξος για την διεύρυνση της διαφοράς, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2007.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συνέντευξη, το κείμενο της οποία ακολουθεί…

Πως σχολιάζετε τα αποτελέσματα ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών;

Στις Περιφερειακές εκλογές όπως και στις Δημοτικές εκλογές τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά για την παράταξη μας. Όταν 12 από τις συνολικά 13 περιφέρειες κερδήθηκαν από υποψηφίους προερχόμενους από την Παράταξή μας. Ο κόσμος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα να μείνουμε μακριά από ψέματα και διχασμό. Δικαιωθήκαμε που δεν μπήκαμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν πλειοδοτήσαμε σε υποσχέσεις, δεν συμμετείχαμε στην πόλωση και τον φανατισμό που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν, όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, αλλά και γιατί αναμένουν από εμάς ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας. Το μήνυμα “Ενωμένοι Μπορούμε” αγγίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερους Έλληνες.

Ποια είναι η στρατηγική σας για τις εθνικές εκλογές;

Η στρατηγική μας δικαιώθηκε και δεν θα αλλάξει ενόψει εθνικών εκλογών. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπως κάναμε μέχρι τώρα χωρίς να ρωτούμε τι ψήφισαν στο παρελθόν. Συνεχίζουμε σταθερά, όπως ήδη έχει τονίσει ο Πρόεδρος του κόμματος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, μετριοπάθεια, ευπρέπεια. Χωρίς έπαρση και αλαζονεία. Αλλά με ευθύνη, αλήθεια, ειλικρίνεια. Στο διάστημα που απομένει, μέχρι τις Βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, θα εξηγήσουμε όσο καλύτερα γίνεται το σχέδιο της Ν.Δ. για μείωση των φόρων βάζοντας τέλος στην εξαντλητική φορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές.

Οι βασικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στον προεκλογικό αγώνα που ξεκινά ποιες είναι;

Τον βασικό άξονα των επερχόμενων εθνικών εκλογών τον τόνισε επανειλημμένα ο Πρόεδρος του κόμματος μας και αυριανός Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Με χαρά να σας θυμίσω, ότι το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι από τη μια πλευρά η ανάπτυξη για όλους και από την άλλη η διαρκής ανακύκλωση της μιζέριας και της φτώχειας όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπερφορολόγηση.

Επομένως για εμάς ισχύουν όσα φέρνει μαζί της η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται: Νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές, λιγότεροι φόροι για όλους και αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Θα επικεντρωθούμε στα φλέγοντα ζητήματα και θα απαντήσουμε με ευθύνη και ειλικρίνεια στα ερωτήματα των συμπολιτών μας: Ποιος δηλαδή μπορεί να φέρει ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία, πώς θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονίες όλης της χώρας, πως θα βελτιώσουμε τις παροχές στην υγεία και την παιδεία και τέλος πως θα επαναφέρουμε μια ουσιαστική αναπτυξιακή περιφερειακή πολιτική προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Πως θα περιγράφατε την εμπειρία της συνεργασίας σας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχαμε στενή συνεργασία σε πολλά θέματα και κυρίως στα αγροτικά και στην παιδεία, άλλωστε μου είχε αναθέσει τον Τομέα του Αγροτικού και παρακολουθούσε το κοινοβουλευτικό μου έργο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα και να αναπτύξουμε μια προσωπική σχέση. Είναι αποτελεσματικός, καταρτισμένος, με όραμα και πραγματικά θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Έχουμε ακούσει πολλές συνταγές. Ποια είναι η άποψή σας για την έξοδο από την κρίση;

Τα τελευταία δέκα χρόνια υπάρχει κρίση σε πολλά επίπεδα και με παγκόσμιο χαρακτήρα. Οικονομική, ανθρωπιστική και κρίση αξιών. Οι προκλήσεις είναι πολλαπλές. Η διαχείριση κρίσεων απαιτεί ευρύτητα σκέψης, νηφαλιότητα και μετριοπάθεια. Οι λαϊκίστικες κορώνες, ο εθνικισμός και η πυροδότηση των παθών και του διχασμού, ιστορικά αποδεδειγμένα  δεν προσφέρουν λύσεις.

Κύριε Στύλιο, πείτε μας λίγα λόγια για την δική σας προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια.

Οι Αρτινοί και οι Ηπειρώτες γνωρίζουν τις θέσεις που πρεσβεύω και υπεραμύνομαι. Γνωρίζουν τους αγώνες που έχω κάνει για τον τόπο μας. Ως Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κλήθηκα πολλές φορές να υπερασπιστώ το συμφέρον του τόπου μας αλλά και των συμπολιτών μου. Κάτι που έπραξα με συνέπεια και επιμονή. Υπήρξαν πολλές στιγμές, που με δική μου πρωτοβουλία χρειάστηκε να σηκώσω θέματα στη Βουλή. Ενδεικτικά θα αναφέρω, ότι στην διαρκή μάχη που δίνω για τον τόπο μας, τους νέους, τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και την ανάπτυξη, έκανα περισσότερες από 611 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, 285 ομιλίες στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, 172 Παρεμβάσεις για την Άρτα και την Ήπειρο και 39 Ομιλίες σε Ημερίδες και Συνέδρια.  Αυτοί οι αριθμοί συμβολίζουν τις μάχες που δώσαμε μαζί με τους συμπολίτες μου, ενωμένοι, για μια καλύτερη ζωή, για νέες δουλειές, και την παραγωγή στο Νομό μας.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι;

Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου, με πολιτικό ήθος, τιμιότητα, τόλμη και πολλή δουλειά. H πορεία μου στην ΟΝΝΕΔ, η θητεία μου ως Καθηγητής στο ΤΕΙ, η παραγωγή έργου για τον τόπο μου κατά τη διάρκεια της βουλευτικής αλλά και της Υπουργικής μου θητείας, αλλά και η διαρκής επαφή με τον κόσμο της περιοχής μας, μου έδωσαν τα εφόδια να γίνω ακόμα πιο αποτελεσματικός για τον τόπο μου.

Κύριε Βουλευτά, το μήνυμα σας προς τους συμπολίτες σας στην Άρτα πριν κλείσουμε την συνέντευξη σας ποιο είναι;

Η Ελλάδα αλλάζει τώρα! Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές χρειαζόμαστε ένα αποφασιστικό μήνυμα: Ποτέ ξανά περιπέτειες! Ποτέ ξανά λαϊκισμός! Στα ζωτικά εθνικά μας θέματα παρέδωσαν γη και ύδωρ. Συνεχίζουμε να βιώνουμε την αδυναμία τους να λύσουν τα τεράστια προβλήματα. Γυρίζουμε σελίδα! Με επίγνωση της πατριωτικής μας ευθύνης, μπαίνουμε άμεσα στην προεκλογική περίοδο, έχοντας παρουσιάσει ένα πλήρες πολιτικό πρόγραμμά μας, για να διορθώσουμε την πορεία της Πατρίδας μας και να κάνουμε την Ελλάδα πάλι ισχυρή και πρωτοπόρα. Σε αυτό τον αγώνα ζητώ από όλους τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν, ώστε μαζί να κάνουμε πράξη την Άρτα και την Ήπειρο που θέλουμε στην Ελλάδα του αύριο. Μία Ελλάδα καλύτερη.