Χρ. Τσιρογιάννης: Είμαστε εδώ για να ενώσουμε…

H επόμενη, των δημοτικών εκλογών, ημέρα στο Δήμο Αρταίων βρίσκει τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αρτινών ΣυνΕργασία» και δήμαρχο της πόλης κ. Χρήστο Τσιρογιάννη και τους συνεργάτες του, να σχεδιάζουν την προεκλογική εκστρατεία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή εν όψει του 2ου γύρου των εκλογών όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Κα Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια.

Το κλίμα στο «στρατόπεδο» του κ. Τσιρογιάννη είναι καλό, ωστόσο όμως δεν υπάρχει εφησυχασμός,  καθώς στόχος είναι να πείσουν τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν τον νυν δήμαρχο και για τη περίοδο 2019 – 2023.

Και μπορεί μεν η διαφορά των 17 ποσοστιαίων μονάδων (36,72% έναντι 19,75%), που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 4.274 ψήφους (9.301 έναντι 5.027) υπέρ του νυν Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, να φαντάζει και να είναι για πολλούς αρκετά απίθανο να ανατραπεί, την ερχόμενη Κυριακή, όμως για τον ίδιο δεν είναι καθόλου λόγος για να λιγοστέψει τις προσπάθειες που καταβάλλει.

Έτσι, με «όπλο» το έργο που έχει να παρουσιάσει σαν δημοτική αρχή ο Χρήστος Τσιρογιάννης, με το ίδιο πάθος που πολιτεύτηκε και στον πρώτο γύρο των εκλογών, άρχισε νέο κύκλο επαφών με τους δημότες, περιοδεύοντας σε ολόκληρο τον Δήμο Αρταίων.

Μάλιστα έχοντας το πλεονέκτημα να έχει αυξήσει και το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και χωρίς να αλλάξει δραματικά την αντζέντα, στην προσπάθεια που καταβάλλει να τον εμπιστευτούν εκ νέου οι δημότες, επικεντρώνει τον διάλογο μαζί τους και στα προβλήματα της καθημερινότητας που αφορούν ατομικά και τον καθένα.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμά του προς τους δημότες, που προκύπτει μέσα από τον διάλογο μαζί τους και το οποίο επικεντρώνεται σύμφωνα με τον ίδιο στο ότι «…οι αντίπαλοί μας αξιοποίησαν την στενοχώρια του καθενός σας. Σας έταξαν πράγματα που γνωρίζουν ότι τα χρειάζεστε και απέδωσαν σ’ εμάς ευθύνες για τα ατομικά προβλήματά σας, αλλά και για τα ευρύτερα ζητήματα της κοινωνίας.
Με συστηματικό τρόπο επί τέσσερα και πλέον χρόνια υπέσκαψαν την προσπάθειά μας και τον καθημερινό μας μόχθο.
Εμείς στην πραγματικότητα όλη αυτήν την περίοδο δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα για την εξυγίανση του Δήμου μας, αλλά και για να εμφυσήσουμε ένα νέο πιο αισιόδοξο και δυναμικό πνεύμα στον τόπο μας!
Τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα, που θέσαμε σε κίνηση, βρίσκονται στο πιο κρίσιμο στάδιό τους.
Ο κίνδυνος να ανατραπούν και να αναστραφούν κορυφαίες αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις μας και πρωτοβουλίες είναι υπαρκτός. Οι αντίπαλοί μας έχουν αναλάβει σχετικές δημόσιες δεσμεύσεις ή σε κάποια κρίσιμα ζητήματα κινούνται στη σφαίρα της βολικής ασάφειας.
Δεν είμαστε μηδενιστές και δεν θέλουμε να φερθούμε όπως μας φέρθηκαν, αλλά νομίζουμε ότι κάθε πολίτης που σκέφτεται το καλό του τόπου, μπορεί να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο επιλογές και στις δύο ομάδες»!

Ένα μήνυμα, που φαίνεται να γίνεται απόλυτα κατανοητό και αποδεκτό από τους ψηφοφόρους, αφού όπως δείχνουν και οι πρώτες περιοδείες του, όλο και περισσότεροι πλαισιώνουν τον συνδυασμό του και την προσπάθεια που καταβάλλει για τις εκλογές της 2ας Ιουνίου.

Επιπλέον το γεγονός ότι ήδη άλλοι συνδυασμοί που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, όπως του Γιώργου Μπαλάγκα, της Λίτσας Κιτσαντά  και του Γιάννη Παπαλέξη, με ανακοινώσεις τους και δημόσιες τοποθετήσεις τους, δείχνουν να παίρνουν αποστάσεις από την υπόδειξη στους ψηφοφόρους τους συγκεκριμένων επιλογών, αλλά περιορίζονται μόνον στην υπόδειξη για ψήφο κατά συνείδηση, φαίνεται να απελευθερώνει ένα ακόμη σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων που θα τον εμπιστευτούν την Κυριακή.

Έτσι, αν και η αισιοδοξία στο «στρατόπεδο» του Χρήστου Τσιρογιάννη για το αποτέλεσμα της Κυριακής, περισσεύει, στο δημόσιο λόγο τους και στον διάλογο με τους ψηφοφόρους επιμένουν να λένε ότι «εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε και χαιρόμαστε γιατί ο κόσμος ακολούθησε αυτή την επιλογή. Δεν θα απευθυνθούμε σε παρατάξεις, θα απευθυνθούμε στους πολίτες, όπως και μέχρι σήμερα. Ζητάμε τη στήριξη της κοινωνίας και πιστεύουμε ότι  την είχαμε και θα την έχουμε και την επόμενη Κυριακή»!