Η Λίτσα Κιτσαντά επισκέφθηκε τις δημόσιες υπηρεσίες

Ανακοίνωση – δελτίο τύπου, αναφορικά με τις συναντήσεις και τις περιοδείες που είχε στις δημόσιες υπηρεσίες της Άρτας, εξέδωσε η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Κα Λίτσα Κιτσαντά, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Τις προηγούμενες ημέρες, επισκεφτήκαμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στις υπηρεσίες του Δημοσίου της Άρτας.

Συζητήσαμε και ενημερωθήκαμε από πρώτο χέρι για τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σχεδόν παντού με παρόμοια ένταση. Ταυτόχρονα είδαμε από κοντά το φιλότιμο και την αυταπάρνηση των εργαζομένων, που κρατήσανε και κρατάνε όρθιες δομές και υπηρεσίες του Δημοσίου όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης επίθεσης των «αγορών» στον κόσμο της εργασίας.

Στο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου ( νυν Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), την Τετάρτη 15 Μαΐου, συζητήσαμε με εργαζόμενους και καθηγητές για το σοβαρό ζήτημα της συγχώνευσης του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που φαίνεται να προχωρά δυστυχώς χωρίς σχέδιο, με αργούς ρυθμούς και χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε τις ανάγκες του τόπου, ούτε τις ανάγκες των εργαζομένων του.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου το πρωί πήγαμε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αρταίων, στις εγκαταστάσεις που εργάζεται το προσωπικό της καθαριότητας. Είχαμε συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων αλλά και με τους ίδιους του εργαζόμενους στην καθαριότητα!

Οι υπηρεσίες καθαριότητας οφείλουν να ενισχυθούν από την άποψη προσωπικού, οχημάτων, υποδομών και εξοπλισμού και να παραμείνουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Δήμου. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες. Και όχι μόνο αυτών των υπηρεσιών. Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου και θα αγωνιστούμε για αύξηση των θέσεων εργασίας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών, για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και για σταθερές εργασιακές σχέσεις!

Την Παρασκευή 17 Μαΐου, συναντηθήκαμε με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας και στην συνέχεια περιοδεύσαμε στους χώρους δουλειάς σε ολόκληρο το Νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε από πρώτο χέρι για τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Δημόσιας Υγείας.

Δεσμευόμαστε ότι θα δουλέψουμε στην κατεύθυνση της συνέργειας και της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Αρταίων με τα δημόσια Νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας της Άρτας».